Millaista on opiskella Tampereen yliopistossa mediatutkimusta? Juniversityn ja viestinnän opiskelijoiden podcastit sukeltavat opintoihin

Valokuva, nuori makaamassa kädet pään takana ja kuulokkeet päässä.

Millaista viestinnän opiskelu on Tampereen yliopistossa? Mitä ihmettä tarkoittaa VIMO? Nappaa kuulokkeet korviin ja kurkkaa viestinnän opintoihin yhdessä Tampereen yliopiston opiskelijoiden kanssa!

Juniversityn uusissa podcasteissa kerrotaan viestinnän ja mediatutkimuksen opiskelusta Tampereen yliopistossa. Jaksojen aikana kuulet  mediatutkimuksen opiskelijoiden Mariannan, Miron ja Paulan mielenkiintoisia kokemuksia opiskelustaan Tampereen yliopistossa. Podcastit on toteutettu osana kurssia ”Työelämä- ja asiantuntijuusprojekti”.

Miten Marianna, Miro ja Paula kokevat yliopisto-opinnot? Mikä on parasta juuri opiskelussa Tampereen yliopistossa? Entä voiko meemejä tosiaan tutkia yliopistossa?

Podcastin tavoitteena on tarjota tukea ja tietoa oman opintopolun suunnitteluun sekä avata ovea opintoihin yliopistossa. Yhden jakson kesto on noin vartin, joten sen ehtii kuunnella vaikkapa bussimatkalla tai oppituntien välisellä tauolla. Jaksoista kannattaa vinkata myös omalle opolle tai opettajalle, sillä ne sopivat hyvin oppituntien sisällöiksi.

Jaksot täydentävät Juniversityn aiempia korkeakouluopinnoista ja työelämästä kertovia podcasteja. Sekä uudet että vanhat jaksot ovat kuunneltavissa korkeakouluyhteisön Kohinakampuksella, Videopodcastit löydät myös Juniversityn YouTubesta.

Jaksot ovat kuunneltavissa Kohinakampuksella alla olevista SoundCloud-linkeistä.

Jakso 1: Mediatutkimus – opiskelu Tampereen yliopistossa & VIMO saatavilla jakson 1 saavutettava tekstivastine (pdf)

Millaista opiskelu on Tampereen yliopistossa? Mitä ihmettä tarkoittaa VIMO? Tässä kaksiosaisen podcast-sarjan ensimmäisessä jaksossa kerrotaan opiskelusta Tampereen yliopistossa, käydään mediatutkimuksen opiskelijoiden näkökulmista läpi, mitä VIMO eli viestinnän monitieteinen tutkinto-ohjelma pitää sisällään ja kerrataan omia yhteishakumuistoja. Keskustelijoina Marianna Urkko, Miro Leppäsalo ja Paula Uusitalo.

Jakso 2: Mediatutkimus – ajan hermolla saatavilla jakson 2 saavutettava tekstivastine (pdf)

Mitä on mediatutkimus? Millaisia kursseja alan opiskelijalla on mahdollista päästä suorittamaan? Tässä kaksiosaisen podcast-sarjan toisessa jaksossa käydään maanläheisesti läpi mediatutkimuksen opintoja ja muistellaan mieleenpainuvimpia kurssikokemuksia tehden samalla alaa kuulijalle tutummaksi. Jaksossa huomataan myös, että media linkittyy lähes kaikkeen. Keskustelijoina Marianna Urkko, Miro Leppäsalo ja Paula Uusitalo.

Tiesitkö, että viestinnän opintoihin pääset kurkkaamaan myös animaation muodossa? Löydät sen Juniversityn YouTubesta. Videolla äänessä on Lotta, joka opiskelee kolmatta vuotta viestintää Tampereen yliopistossa. Videossa pohditaan, mitä on viestintä ja miksi sitä opiskellaan yliopistossa? Entä miten sitä pääsee opiskelemaan ja millaisia opinnot ovat?

Video ja podcastit on toteutettu osana kurssia ”Työelämä- ja asiantuntijuusprojekti”.