Opiskelijalähettiläs: Hae mukaan Tiedekahvilatiimiin!

Juniversityn Tiedekahvilan logo violetilla pohjalla.

Oletko jo tai oletko hakemassa ensi lukuvuodelle Tampereen yliopiston opiskelijalähettilääksi? Oletko kiinnostunut ajankohtaisista ilmiöistä? Onko kameran edessä oleminen sinulle luontevaa? Jos vastasit kyllä, saatat olla etsimämme henkilö!

Tampereen yliopiston Juniversityn nuorille suunnattuun Tiedekahvilaan haetaan juontajia ja chattaajia. Hae mukaan lukuvuodeksi 2023-2024, jos sinua kiinnostavat eri tieteenalat ja ajankohtaiset ilmiöt ja haluat yhdessä asiantuntijavieraiden kanssa olla mukana auttamassa nuoria löytämään oman kiinnostuksen kohteensa keskustellen ja tietoa välittäen.

Tiedekahvila on toisen asteen opiskelijoille suunnattu striimattava, keskusteleva luentosarja, jossa esitellään eri alojen ajankohtaista tutkimusta ja tieteen ilmiöitä ilman liikoja pönötyksiä. Sen tarkoitus on innostaa, puhua tutkimuksesta nuoria kiinnostavalla tavalla ja auttaa nuoria löytämään oma alansa. Opiskelijalähettiläiden roolina on toimia linkkinä nuorten ja tutkijoiden välillä, esittää kysymyksiä ja herättää keskustelua juontajana tai kirjoitella chatissä.

Etsimme tulevalle lukuvuodelle neljää opiskelijalähettilästä mukaan Tiedekahvila-tiimiin. Tiimissä toimivat jakavat juonto- ja chat-vastaavan vuorot (yksi juontaja ja chat-vastaava/Tiedekahvila). Lukuvuoden aikana pidetään kuusi Tiedekahvilaa. Tiedekahvilaa koordinoi Tampereen yliopiston Juniversity (yliopistotasoinen tiedekasvatuksen ja toisen asteen palvelukokonaisuus).

Edellytyksenä on sitoutuminen tehtävään koko lukukaudeksi. Ensimmäinen Tiedekahvila pidetään perjantaina 29.9.2023. Tiedekahvilat järjestetään pääasiassa iltapäivisin ja siihen tulee varata n. 2 tuntia (sis. valmistelut, toteutuksen ja jälkisiivouksen). Lisäksi ennen jokaista Tiedekahvilaa käydään TEAMSissä lyhyt briiffi vierailevan asiantuntijan kanssa. Tiedekahvila kuvataan Nokia Arenan Paidiassa ja kaikista Tiedekahviloista julkaistaan Juniversityn YouTube-kanavalla tekstitetty tallenne. Tiedekahvilasta maksetaan 60-70 euron palkkio/Tiedekahvila.

Voit katsoa tallenteet aiemmista Tiedekahviloista Juniversityn YouTube-kanavalta tai tulla yleisöksi 20.4. klo 15 kevään viimeiseen Tiedekahvilaan! Aiheenamme on ”Viihdettä ja vertaistukea – Tubettajat mielen hyvinvoinnin vaikuttajina?”.

Miten mukaan? Jos Tiedekahvila-tiimi voisi olla sinun juttusi, kuvaa lyhyt video, jossa esittelet itsesi (max. 2 min). Voit ladata videon esimerkiksi Google Driveen ja lähettää linkin meille sähköpostilla otsikolla Tiedekahvila-tiimi osoitteeseen juniversity@tuni.fi. Vastaamme mielellämme myös mahdollisiin kysymyksiin samasta sähköpostiosoitteesta.

Hae mukaan tekemään tiedettä tutuksi toisella asteella!

Tiedekahvilaterveisin,
Anniina, Hanna ja Tuulikki (opiskelijarekrytoinnin ja tiedekasvatuksen virtuaalitiimistä)