Opiskelijan kokemuksia Business meets luonnontieteet-kurssilta

Uudenlainen Business meets luonnontieteet-kurssikokonaisuus nuorille järjestettiin ensimmäistä kertaa kevään 2019 aikana. Kurssilla päästiin kurkistamaan kuuden eri yrityksen tiloihin, toimintaan ja urapolkuihin. Jokainen kerta sisälsi myös toiminnallisen osuuden.

Pyysimme yhtä kurssille osallistunutta opiskelijaa kirjoittamaan kokemuksiaan kurssista. Voit lukea hänen mietteensä alta.

Opiskelijan suusta: LUMATEn Luonnontieteet meets business –kurssi

“Sain tietää LUMATEn Luonnontieteet ja business-kurssista koulumme tiedotteiden kautta. Kurssin esittely oli mielenkiintoinen, ja minua erityisesti kiehtoi päästä näkemään yritystoimintaa pintaa syvemmältä.
Opiskelen Tampereen klassillisen lukion luonnontiedelinjalla ja ympäristö on todella lähellä sydäntäni, mutta tulevaisuuden ammatistani minulla ei ole vielä mitään tietoa. Tämä kurssi, jolla tutustuttiin eri mahdollisuuksiin käyttää luonnontieteitä työelämässä, kuulosti minulle siis juuri oikealta.

Opin kurssilla paljon uutta ja se oli silmiä avaava kokemus. Erilaisia uratarinoita kuullessamme käsitin, että luonnontieteitä opiskelevalla on todella paljon erilaisia mahdollisuuksia oman tulevaisuuden ammattinsa suhteen. Kursseillamme esiintyneet luonnontieteitä opiskelleet olivat nimittäin kaikkea lääkäristä koodaajaan ja tutkijasta toimitusjohtajaan. Opintopolkujen lisäksi erilaisissa työpaikoissa käynti havainnollisti myös hyvin eri aloilla työskentelyjen eroja. Esimerkiksi Futuricen koodaajien  työkulttuuri oli paljon rennompi verrattuna Fimlabin laboratorion hektiseen työskentelyyn. Toisaalta taas Futuricella työskentely koostui pääosin yksilötyöskentelystä, kun taas Fimlabilla kaikki työntekijät puhalsivat yhteen hiileen ja olivat toistensa seurana.

Kurssin parasta antia olivat ehdottomasti työpaikkoihin, joihin yleensä ulkopuolisilla ei ole mitään asiaa, pääsy. Oli todella kiehtovaa saada kurkistaa TAYS:in näytelabraan sekä tutkia Huawein tuotetestauskalustoa. Näihin paikkoihin ei pääse ihan joka päivä, ja siksi kokemukset olivatkin hienoja ja ainutlaatuisia.

Vierailut avasivat silmiäni tulevaisuuteni suunnittelun suhteen. Erilaiset uratarinat saivat minut ymmärtämään, ettei omaan työtehtävään ole yhtä ja ainoaa oikeaa reittiä, ja ettei kaikkea tarvitse tietää  varmaksi vielä lukiokursseja valitessa. Tämä opetus sai minut stressaamaan vähemmän ja ajattelemaan positiivisemmin tulvaisuudestani. Kurssi sai minut myös ymmärtämään työympäristön ja työskentelytavan merkityksen sopivan työpaikan löytämisessä. Aion tulevaisuuden ammattiani miettiessäni pitää mielessäni kiinnostuksen kohteenani olevan alan lisäksi myös kyseiset tekijät. Suosittelen kurssia niin kaikille luonnontieteistä kiinnostuneille, kuin myös joitakin muita aineita lukeville nuorille. Alat, joihin tutustuimme, koostuivat nimittäin pitkälti monialaisesta osaamisesta, ja kaikilta työpaikoilta löytyi ammatteja laidasta laitaan. Kurssi on mielestäni täydellinen opiskelijoille, keiden tulevaisuudensuunnitelmat ovat vielä auki, ja ketkä haluavat selvittää mahdollisuuksiaan niin luonnontieteiden, teknologian kuin monien muidenkin alojen, kuten media-alan, saralla.”

Kirjottajan nimi jätetty julkaisematta toiveesta.

Modulightiin tutustumisen ohella opeteltiin fotoniikkaa.
Yle Mediapoliksella tutustuttiin toimittajan työtehtäviin.
Kurkistus FimLabin laboratorioon.

 

 

 

 

 

 

 

Fiiliksiä Futuricen vierailusta.
Portaalissa päästiin itse kokeilemaan vr-laseja ja tutustumaan pienyrittäjyyteen.
Huawein aloitusstartti ennen toiminnallisia pisteitä.