Toukokuun Tiedekahvila: Digitaalinen kaksonen

Tiedekahvilan logo ja kuva Jari Hyttisestä.

Tulevaisuus, monitieteisyys ja uudet ilmiöt ovat nyt saatavillasi linkkiä napsauttamalla! Tiedekahvila kutsuu sinut nuori tutustumaan uusiin aloihin ja mahdollisuuksiin. Oletpa sitten ammattikoulussa, lukiossa, välivuotta viettämässä tai missä elämänvaiheessa tahansa, olet tervetullut kuulolle. Heitä siis kahvit kuppiin, jalat pöydälle ja lähde mukaan löytämään oma juttusi!

Aika: ma 16.5.2022 klo 13.00-14.00
Paikka: Tallenne Juniversityn YouTube-kanavalla

Professori Jari Hyttinen on biolääketieteen tekniikan professori. Hänet myös valittiin yliopiston Vuoden 2021 keksijäksi. Useimmat hänen keksinnöistään liittyvät jotenkin biologiaan tai ihmisen mittaamiseen. Hän on myös tutkii ja opettaa miten voimme tietokoneella mallintaa näitä mittauksia ja ihmisen kehon toimintoja. Meille hän puhuu – tähän liittyen – Toukokuun Tiedekahvilassa digitaalisesta kaksosesta. Mitä se tarkoittaa ja mihin sellaista käytetään? Sen kuulet katsomalla Tiedekahvilan!

Ilmoittaudu mukaan!

#Biologia #Lääketiede #bioteknologia ja biolääketieteen tekniikka #keksijä

Oppimistehtävä 

Tiedekahvilan jälkeen voit jatkaa pohdintoja miettimällä alaa olevaa oppimistehtävää. Kirjaa ylös ajatuksiasi tai vaikka keskustelua kaverin kanssa! 

• Missä kaikessa voit nykyään törmätä ”digitaaliseen kaksoseen” ?
• Mitä hyötyä tietokomalleista – digitaalisista kaksosista – voisi olla?
• Mitä ongelmia niiden käytössä voisi olla?
• Miten pelien tai nettikauppojen menetelmiä voisi soveltaa terveyden ja hyvinvoinnin alueella?