Opiskelijat

Sähköisen tenttimisen ohjeita ja säännöt TAMKin opiskelijoille

Video: Sähköisen EXAM-näytön suorittaminen

Tutustu ohjeisiin Intranetissä (aukeaa uuteen välilehteen)

Tutustu Exam-tenttitiloihin eli TAMKin tenttiterraarioihin

Sähköisen tentin säännöt

EXAM-tilan käyttö on sallittua vain tenttiajan varanneille.

 1. Ohjeet ovat voimassa siitä hetkestä alkaen, kun saavut Tenttiterraario-tilaan. Huomaathan että kyseessä on tenttitilaisuus, jossa vaaditaan ehdotonta hiljaisuutta. Vaikka oma suorituksesi ei olisi vielä alkanut, muiden on voinut. Pääsy on sallittu ainoastaan ajan varanneille!
 2.  Tilaan et saa viedä mukanasi mitään tavaraa, ainoastaan opiskelijakortti tai muu kuvallinen henkilöllisyystodistus ja kulkukortti on sallittu. Paikalle saapuessasi jätä takkisi ja kaikki tavarasi tilan ulkopuolelle. Arvotavaroiden säilytykseen on käytössä erikseen osoitetut säilytyslokerot. Tilaan ei saa viedä esimerkiksi laskinta, puhelinta, sanakirjaa, kirjallisuutta tai muuta aineistoa. Tämä koskee myös mm. eväitä ja vesipulloa, suttupaperia ja kyniä. Lääkinnälliset apuvälineet sovitaan erikseen, tarvittaessa ota yhteyttä tenttiterraario-sähköpostiin.
 3. Tentin suorittamiseen ei saa käyttää mitään teknisiä apuvälineitä, kuten laskinta, puhelinta, älykelloa, älylaseja tai muita vastaavia laitteita.
 4. Kulje tilaan omalla kulkukortillasi. Käytä kulkukorttiasi aina, vaikka pääsisit tilaan samalla ovenavauksella muiden kanssa. Avoimen yliopiston opiskelijat ja tenttivierailijat saavat kulkukortin infopisteestä. Nouda kortti etukäteen infon aukioloaikana.
 5. Tarkista oikea tila ja tietokoneesi numero EXAM-järjestelmästä ennen tilaan menoa. Tarvitset kirjautumisessa myös käyttäjätunnuksesi. Tarkemmat kirjautumisohjeet löytyvät tietokoneen vierestä sermistä.
 6. Noudata varaamaasi aikaa. Saavu tilaan vasta juuri ennen suorituksesi alkamista (max. 5 min ennen varattua aikaa), jotta edellinen tenttijä voi tehdä suorituksensa rauhassa loppuun. Tilasta ei saa poistua kesken suorituksen. Mikäli poistut tilasta kesken suorituksen, suoritus hylätään. Poistua voi heti, kun suoritus on valmis.
 7. Vältäthän hajusteiden käyttöä.
 8. Tentin aikana ei saa käyttää tunnistamista haittaavia asusteita, kuten huppua, pipoa tai hattua.
 9. Tilassa on valvontakamerat, joiden avulla seurataan tenttijöitä. Vilppiepäilyissä toimitaan korkeakoulun ohjeiden mukaan. Havaitessasi vilppiä, ilmoita siitä tenttiterraario.tamk@tuni.fi -osoitteeseen.
 10. Suorituksen aikana ei ole saatavilla teknistä tukea. Ongelmatilanteissa noudata tilassa olevia ohjeita ja ota yhteyttä jälkikäteen it-helpdesk@tuni.fi.
 11. Palohälytyksen sattuessa poistu ohjeiden mukaisesti.

Tietoa valvonnasta

Valvonnassa käytetään reaaliaikaista ja tallentavaa ääni- ja kameravalvontaa sekä kulunseurantaa. Näitä tietoja voidaan yhdistää suorituksen tekijän henkilöllisyyden varmentamiseksi ja suoritustilanteessa tapahtuneiden väärinkäytösten selvittämiseksi.

Kuvaa ja ääntä seurataan reaaliaikaisesti ja kameratallenteet tarkastetaan. Lisäksi tallenteet säilytetään väärinkäytösten todentamiseksi. Tarvittaessa myös kulunseurannan tietoa verrataan järjestelmän varaustietoihin sekä kameratallenteisiin.

Opiskelijan tulee todistaa henkilöllisyytensä sitä pyydettäessä suorituksen aikana tai sen jälkeen. Mikäli opiskelijalla ei ole mukanaan asianmukaista henkilöllisyystodistusta, otetaan opiskelijasta valokuva ja/tai nimikirjoitusnäyte.

Sääntöjen rikkominen voi johtaa tentin hylkäämiseen. Vilppitilanteissa sovelletaan TAMKin menettelytapaohjeita.