Tenttivierailu

Tenttivierailu tarkoittaa, että opiskelija suorittaa oman korkeakoulunsa opintojakson EXAM-tentin toisen korkeakoulun EXAM-tilassa.

Vierailevan opiskelijan vastuulla on lukea kohdekorkeakoulun tenttivierailuohjeet ennen tenttivierailuvarauksen tekemistä. Ohjeet sisältävät muun muassa tiedon tenttivierailutilan aukioloajoista, miten tilaan kuljetaan ja mitä ohjelmistoja kohdekorkeakoulun EXAM-koneella on käytettävissä tentin aikana. Nämä määrittävät sen, onko kyseistä tenttiä mahdollista suorittaa tenttivierailuna kohdekorkeakoulussa. Lisäksi opiskelijan on luettava kohdekorkeakoulun EXAM-tilojen käyttösäännöt ja tilaohjeet, koska kohdekorkeakoulussa noudatetaan kyseisen korkeakoulun EXAM-tilojen valvontaperiaatteita ja käyttösääntöjä.

Korkeakoulut, joissa tenttivierailu on mahdollista, voit tarkistaa valtakunnalliselta EXAM-tenttivierailu -sivustolta (e-exam.fi). Sieltä löydät korkeakoulut, jotka ovat mukana EXAM-tenttivierailupalvelun tuottamisessa, ja näiden korkeakoulujen tenttivierailuohjeiden suorat linkit. Jokainen näistä korkeakouluista on avannut korkeakoulunsa EXAM-tilaan vähintään yhden EXAM-tenttivierailukoneen. Huomioithan, että suosituimmissa tenttivierailupalvelua tarjoavissa korkeakouluissa tenttivierailun varaustilanne saattaa ajoittain olla ruuhkautunut. Jos vapaita tenttiaikoja ei löydy kyseisen tentin tenttiperiodin ajalta, varaa tenttiaikasi toisesta tenttivierailupalvelua tarjoavasta korkeakoulusta tai oman korkeakoulusi EXAM-tilasta. Kohdekorkeakoulun esteettömät tai erityistenttitilat eivät ole tenttivierailijoiden käytettävissä.

Tenttivierailuvarauksen tekeminen toiseen korkeakouluun

Kirjaudu kotikorkeakoulusi EXAM-järjestelmään. Jos olet opiskelijana useammassa korkeakoulussa, kirjaudu sen korkeakoulun EXAM-järjestelmään, jonka opintojakson tentti on kyseessä.

  1. Avaa EXAM-järjestelmästä Tentit-sivu ja hae tenttiä opintojakson koodilla, tentin nimellä tai tentaattorin nimellä.
  2. Kun olet löytänyt etsimäsi tentin, paina sen kohdalla olevaa Ilmoittaudu-painiketta.
  3. Ilmoittautumisen jälkeen järjestelmä ohjaa sinut Varaustiedot-sivulle. Paina Valitse tenttitila -otsikon kohdalta linkkiä Tenttiajanvaraus ulkopuolisesta oppilaitoksesta.
  4. Valitse Organisaatio-valikosta kohdekorkeakoulu. Sen jälkeen valitse Tenttitila-valikosta, missä EXAM-tilassa haluat suorittaa tentin tenttivierailuna.
  5. Valitse varauskalenterista sinulle sopiva tenttiaika.
  6. Lopuksi paina Vahvista varaus -painiketta. Saat sähköpostiisi vahvistuksen tekemästäsi varauksesta.
  7. Muista, että olet vieraana toisessa korkeakoulussa. Peruuta varauksesi hyvissä ajoin, jos et pääse varaamanasi aikana.

Tenttivierailu Tampereen ammattikorkeakoulun EXAM-tilassa

Testaa etukäteen, että kirjautuminen TUNI EXAM -järjestelmään onnistuu kotikorkeakoulusi tunnuksilla: Kirjautuminen TUNI EXAMiin. Jos kirjautuminen ei onnistu, et voi toistaiseksi tehdä tenttivierailua. Jos tenttivierailun pitäisi olla mahdollista, ota yhteyttä kotikorkeakoulusi EXAM-tukeen.

 

Ilmoittautuminen tenttiin ja suoritusajankohdan varaus tehdään kotikorkeakoulun EXAM-järjestelmässä. Huomaa, että tenttivarauksesi näkyy vain kotikorkeakoulusi EXAMissa.

Tampereen ammattikorkeakoulun tenttitilojen katuosoite on Kuntokatu 3, 33520 Tampere. Ennen tenttiä sinun tulee lainata kulkukortti Kuntokatu 3 -aulassa sijaitsevasta infosta. Esitä henkilökorttisi väliaikaisen kulkukortin noutamisen yhteydessä. Tule vähintään 15 minuuttia ennen tenttiaikaa paikalle, jotta ehdit siirtyä B-taloon, missä tenttivierailutila sijaitsee. Lähtiessäsi palauta kulkukortti infoon. Palauttamattomasta kortista voidaan periä sakkomaksu.

Tampereen ammattikorkeakoulun tenttivierailutietokoneet sijaitsevat Tenttitila B3-23 -nimisessä tenttitilassa. Tilassa B3-23 on kaksi tenttivierailijoiden käytössä olevaa EXAM-konetta, ja loput ovat Tampereen korkeakouluyhteisön opiskelijoiden käytössä. Vierailukoneiden numerot ovat 21 ja 22. Koneet sijaitsevat oven vieressä vasemmalla. Tenttivierailu on mahdollista ainoastaan ma-pe klo 9-16 (pois lukien arkipyhät). Seuraa Tenttitila B3-23 -opasteita tilaan.

Sähköisessä EXAM-tentissä noudatetaan Tampereen ammattikorkeakoulun tenttiohjeita. Vieraillessasi TAMKin EXAM-tilassa sitoudut myös noudattamaan Tampereen ammattikorkeakoulun EXAM-tilojen käyttösääntöjä. EXAM-tiloissa on reaaliaikainen ja tallentava kameravalvonta, jonka valvonnasta vastaavat koulutuksen koordinaattorit (tenttiterraario.tamk@tuni.fi).

Tampereen ammattikorkeakoulun EXAM-tilojen työasemat ovat Windows-koneita, joissa on rajattu ohjelmistovalikoima. Vapaata pääsyä nettiin ei ole. Koneelle kirjautumiseen ei tarvita erillisiä tunnuksia. Kirjautumisohje on kiinni tenttikoneen sermissä. Tentin aikana käytössäsi olevat ohjelmistot voit tarkistaa Tenttitilat-sivulta. Huomioithan, että sähköisessä EXAM-tentissä ei ole mahdollista käyttää suttupaperia vastausten hahmottelemiseen. Tentin ajaksi on mahdollista lainata kuulosuojaimet tenttitilan seinustalta.