Tieteen päivät Tampereella 25.-26.1.2019

Yliopistokaupungeissa alkuvuodesta järjestettävä Tieteen päivät –tapahtuma täyttää Tampere-talon perjantaina 25.1.2019 (Nuorten päivä) ja lauantaina 26.1.2019. Ohjelma rakentuu Rohkeus-teeman ympärille.

Nuorten päivässä on kohderyhmänä 9. luokkalaiset ja toisen asteen opiskelijat. Heidän kanssaan mietitään rohkeutta/uhkarohkeutta sosiaalisessa mediassa, avaruustutkimuksessa ja pelaamisessa. Päivän päättää molekyylibiologian professori Howard ”Howy” Jacobs englanninkielisellä luennollaan ”To be or not to be a scientist”.

Lauantaina rohkeutta tarkastellaan niin tekniikan, arkkitehtuurin ja tekoälytutkimuksen kuin luonnontieteiden, psykologian ja yhteiskuntatieteidenkin näkökulmista. Tampereella kuullaan ja keskustellaan rohkeudesta työyhteisöissä, rohkeudesta kaupunkisuunnittelussa ja asukasaktivismista. Mitä tarkoittaa tieteen rohkeus? Onko se rohkeutta tehdä ja ajatella toisin, kyseenalaistaa totuttu. Tapahtumassa pohditaan myös voiko tekoäly olla rohkeaa.

Esittelypisteillä pääsee molempina päivinä heittäytymään vaikkapa yhteiskuntasimulaattoriin tai Muumi-ohjelmaan. Lumaten työpajoissa lapset kokevat ja kokeilevat. Mukana tapahtumassa myös URSA ja Nukketeatteri Sampo näytelmällä Roska-aarre.

Tieteen päivät on suurelle yleisölle suunnattu, kaikki tieteenalat kattava tiedetapahtuma, jossa eri alojen tutkijat kertovat laaja-alaisesti tieteestä ja tutkimuksesta sekä tieteen mahdollisuuksista. Tieteen päivät järjestetään Helsingissä viisipäiväisinä joka toinen vuosi tammikuussa. Muissa yliopistokaupungeissa järjestetään kaksipäiväisiä Tieteen päiviä.

Tieteen päiville osallistuminen on maksutonta.