Hae mentoroitavaksi pääkaupunkiseudulle!

Kuva: Pixabay

Tuottajakeskus Living Labin Valmentava mentorointi -ohjelmaan haetaan nyt aktoreita eli mentoroitavia henkilöitä pääkaupunkiseudulle. Aktoreiden hakuaika ohjelmaan on 1.10.-17.11.2024.

Valmentava mentorointi -ohjelman tavoitteena on kehittää luovien alojen tuottajien ja tuottajamaisesti toimivien työtä. Ohjelma perustuu henkilökohtaiselle, tavoitteelliselle ohjaukselle. Ohjauksessa tarkastellaan mm. seuraavia oman työn kehittämiseen liittyviä teemoja: osaaminen, toimintaympäristö, itsen johtaminen, muiden johtaminen sekä toiminnan kehittäminen.

Valmentava mentorointi on:
• Kehittymiseen sitoutunutta ja kokeiluihin rohkaisevaa toimintaa, jossa mentoroitavan vahvuudet ja potentiaali saadaan käyttöön.
• Luottamukseen perustuvaa, yhteisen ajattelun kehittämistä ja mielentaitojen soveltamista, missä hyödynnetään aikaisempaa osaamista ja kokemusta.
• Tavoitteellista yhdessä oppimista, jossa molemmat vaikuttavat toisiinsa ja tulevat toisistaan vaikutetuiksi.
(Lähde: Alatalo Marjut, Ristikangas Marjo-Riitta & Ristikangas Vesa (2019): Valmentava mentorointi.) 

“Mentorointi on pakottanut pysähtymään ja pohtimaan ammatillisia asioita ja omaa tulevaisuutta. Olen käsittänyt omasta ammatillisesta roolistani uusia asioita ja saanut ideoita osaamiseeni perustuvasta suunnasta, johon olen menossa.” 

Haku alkaa nyt!

Haemme tässä haussa mentoroitavia henkilöitä eli aktoreita pääkaupunkiseudulle, jossa mentorit sijaitsevat. Aktorin kotipaikalla ei ole osallistumiselle merkitystä, mutta tapaamisten mahdollisiin matkakustannuksiin on hakijan varauduttava itse. Osallistuminen mentorointiin on maksutonta.

Mentoreina kaudella 2024-2025 toimivat hankkeen alussa koulutetut ja alalla toimivat tuottajat. Mentorivalmennuksessa pääkaupunkiseudulle tällä hetkellä ovat Riitta Aittokallio, Laura Haarala, Susanna Hulkkonen, Joni Käenmäki, Maiju Talvisto, Maria Vanninen ja Ulrika Vilke

Pääkaupunkiseudun Valmentava mentorointi -mentorikoulutettavia yhteiskuvassa
Kuvassa vas. takana Valmentava mentorointi -ohjelman valmentaja Carolina Pajula ja Ulrika Vilke, edessä Laura Haarala. Oikealla takana vas. Riitta Aittokallio ja Maiju Talvisto, edessä Maria Vanninen. Kuvasta puuttuvat Susanna Malo ja Joni Käenmäki.

Mentorointi kestää 6 kuukautta: yksi kahden tunnin tapaaminen kuukaudessa, joulukuu 2024 – toukokuu 2025 välillä. Tapaamisten aikataulut sovitaan aina mentorin ja aktorin kesken. Lisäksi kaikille yhteinen päätöstilaisuus viikolla 23/2025. 

Aktorilta toivomme:
• Pystyt sitoutumaan kuuden kuukauden pituiseen prosessiin
• Sinulla on kokemusta tuottajana toimimisesta tai tuottajamaisesta työstä
• Haluat olla mukana kehittämässä tuottajan työtä ja arvostusta
• Sinulla avoin mieli ja halu oppia sekä kehittyä 

Hae näin:
Kirjoita motivaatiokirje (maks. A4), jossa kerrot missä teet työtä tällä hetkellä/olet tehnyt työtä ja missä asioissa haluat erityisesti kehittyä työssäsi. Palauta motivaatiokirje ja CV:si viimeistään su 17.11.2024  sähköpostiosoitteeseen susanna.ihanus@tuni.fi. 

Hakemukset ovat luottamuksellisia ja ainoastaan ohjelman valmentajan ja projektipäällikön käytettävissä valintoja varten.
Valinnoista ilmoitetaan sähköpostitse viimeistään 25.11.2024.

Tärkein hetki pysähtyä on ruuhkaisimman työjakson keskellä – mentorin näkökulmia mentoroinnista

Valmentava mentorointi sopii mihin tahansa uran vaiheeseen. ”Mentoroitavalla ei tarvitse olla työkriisiä, elämänmuutosta tai merkittäviä haasteita ratkottavana, vaan kollegiaalista keskustelua on hyvä käydä jo ennen kuin niitä alkaa syntymään,” summaa mentori Susanna Ihanus.

Mentorin ajatuksia pysähtymisen ja kollegiaalisen tuen merkityksestä voit lukea Tärkein hetki pysähtyä on ruuhkaisimman työjakson keskellä -kirjoituksesta

Aktoreiden palautteita Valmentava mentorointi –ohjelmista vuosina 2022-2023 

 “On ollut aivan mahtavaa päästä keskustelemaan työhön liittyvistä haasteista, toiveista, haaveista. Pelkästään jo se, että pääsee puhumaan ajatuksiaan ääneen ja niitä kuuntelee joku sellainen, joka oikeasti ymmärtää alan haasteet, on kirkastanut omaa suuntaa. ” 

“Ihana mentori, jonka kanssa olemme varmasti saaneet hyvää vertaistukea puolin ja toisin sekä uusia ajatuksia ja kehitysideoita.” 

“Olen oppinut [mentoroinnin aikana], että osaan itse asiassa aika paljon, ja että jokainen tekee työtä persoonallaan. Tuottajan monipuolinen työkenttä voi käsittää käytännössä mitä tahansa eikä siihen ole yhtä oikeaa tapaa tai toimintamallia. Olen oppinut myös näkemään omia vahvuuksiani ja rajaamaan työtä.” 

 

Valmentava mentorointi –ohjelman järjestää Tuottajakeskus Living Lab –projekti, jonka yhtenä tavoitteena on tukea tuottajien ammatillista kehittymistä Valmentavan mentoroinnin ja työnohjauksen avulla. Hanke luo myös vuosien 2024–2026 aikana valtakunnallisen tuottajakeskusverkoston toimintamallin, sekä järjestää maksuttomia koulutuksia ja verkostotapaamisia. Hanketta koordinoi Tampereen ammattikorkeakoulu ja se on Euroopan unionin osarahoittama. 

Tule rohkeasti mukaan kehittämään itseäsi ja työtäsi tuottajana!Kerromme mielellämme lisää. 

Lisätietoja:
projektipäällikkö Susanna Ihanus
susanna.ihanus@tuni.fi
p. 050 5222 755 

Lehtori, valmentaja Carolina Pajula
carolina.pajula@tuni.fi