Musiikkipedagogi (ylempi AMK), ennakkotehtävän ohjeet, syksy 2020

Tervetuloa hakemaan Tampereen ammattikorkeakouluun!

Korkeakoulujen yhteishaku alkaa 2.9.2020 kello 8.00 ja päättyy 16.9.2020 kello 15.00. Kirjautumalla Oma Opintopolku -palveluun voit lisätä hakemuksellesi liitteitä vielä hakemuksen lähetettyäsi. Ennakkotehtävän tulee olla liitettynä hakemuksellesi Opintopolussa 23.9.2020 kello 15.00 mennessä. Tämän jälkeen ennakkotehtävän liittäminen ei ole mahdollista. Vain määräaikaan mennessä palautetut ennakkotehtävät huomioidaan valinnassa. Tee palautus hyvissä ajoin, jotta vältyt viime hetken teknisiltä haasteilta.

Opiskelijavalinta tehdään ennakkotehtävästä ja haastattelusta kertyvien pisteiden perusteella.

Valintakokeesta voi saada yhteensä 100 pistettä. Valintakokeen molemmista osioista, ennakkotehtävästä ja haastattelusta, voi saada enintään 50 pistettä ja kummastakin on saatava vähintään 10 pistettä, jotta valintakokeen tulos on hyväksytty. Valintaan vaikuttava ennakkotehtävä on henkilökohtainen ja se tulee laatia itsenäisesti.

Valintakokeeseen kutsutaan kaikki hakukelpoiset ennakkotehtävän hyväksytysti (min. 10 pistettä) palauttaneet hakijat.

OHJEITA OPINNÄYTETYÖSUUNNITELMAN KIRJOITTAMISEEN VALINTAKOKEEN ENNAKKOTEHTÄVÄNÄ

Kirjoita suunnitelmasi paperille ja palauta se yhteishaun hakulomakkeella viimeistään 23.9.2020 klo 15.00 mennessä. Tallenna tiedosto pdf-muodossa nimellä Sukunimi_Etunimi_Musiikkipedagogi.pdf.

Kirjallinen suunnitelma sisältää vähintään seuraavat asiat:

1. Opinnäytetyön tavoite

– Miksi haluat tehdä työn?
– Mitä haluat saada selville?
– Miten saamaasi tietoa voi hyödyntää?
– Mille joukolle työstäsi voi olla hyötyä?
– Mitkä ovat työsi tavoitteen avainkysymykset (1-3 kpl)?
– Mistä olet ajatellut etsiä teoreettista taustaa?

2. Metodologinen lähestymistapa

– Onko työssäsi kvalitatiivinen vai kvantitatiivinen ote? Vai molempia?
– Muita merkittäviä huomioita tutkimusotteesta

3. Opinnäytteen toteutustapa

– Teetkö työssäsi kyselyjä vai haastatteluja vai molempia?
– Mitkä ovat mahdolliset kyselyjen kohteet vai etsitkö tiedot aiemmista tutkimuksista?
– Kuinka laajoja ovat pohtimasi kyselyotannat ja miten saat heihin yhteyden?
– Jos olet laatimassa pedagogista materiaalia, mitä osia olet ajatellut sijoittaa työhösi?

4. Aikataulu suunnitelman toteuttamiseksi

– Miten olet ajatellut aikatauluttaa työhösi liittyvät toimenpiteet?
– Millainen on optimisuunnitelmasi työn tekemiseen?
– Mitä esteitä arvelet olevan työn aikataulun pitämisessä?

6. Työelämäyhteys

– Onko sinulla työelämäsuhde, joten työsi voisi hyödyttää?
– Keille muille työstäsi voisi olla tulevaisuudessa hyötyä?
– Onko työnantajasi tai kollegasi mahdollisesti kiinnostuneita työsi tuloksista?
– Mihin työsi tuloksista kannattaisi kirjoittaa artikkeli? Tässä tutkinnossa kypsyysnäyte kirjoitetaan artikkelimuodossa.

7. Muita mahdollisesti työhön liittyviä asioita

– Mitä vielä haluat meidän tietävän tulevasta työstäsi?

Kirjoitustapa on vapaa, mutta otsikoi vastauksesi kappaleiden (1-7) mukaisesti ja vastaa niiden alla vähintään esitettyihin kysymyksiin. Jos haluat liittää kuvamateriaalia tai muuta työhösi liittyvää, se on mahdollista ja varsin suotavaa. Tallenna kuitenkin kaikki samaan tiedostoon.

Katso ohjeita tehtävän palauttamiseen Opintopolkuun.

Jos sinulla on kysyttävää, laita viestiä mirja.kopra@tuni.fi.

Menestystä hakuun!