Teatterityön koulutuksen ennakkotehtävät

TEATTERITYÖN VALINTAKOKEET KEVÄT 2021

Tältä sivulta löydät Tampereen yliopiston Teatterityön koulutuksen (Näty) ennakkotehtävät. Valintaperusteet löydät täältä ja yliopiston yleiset ohjeet liitteiden lataamisesta puolestaan täältä.

Hakuaika päättyy 20.1.2021 klo 15.00, mihin mennessä sähköisen hakulomakkeen tulee olla lähetettynä. Ennakkotehtäviä voit kuitenkin ladata hakulomakkeen liitteeksi vielä 27.1.2021 klo 15.00 asti Oma opintopolku -palveluun kirjautumalla tai sähköpostiin hakulomakkeen lähettämisen jälkeen saamasi linkin kautta.

Muita kuin sähköisen hakulomakkeen kautta toimitettuja liitteitä ei huomioida. Huomaathan, että jos lataat liitteet erikseen lomakkeen lähettämisen jälkeen, sinun tulee painaa lomakkeen oikeasta yläkulmasta vielä ”Lähetä muutokset” -nappia, jotta liitteet tallentuvat hakulomakkeelle – pelkkä tiedoston lisäys ei siis riitä, jos muutoksia ei lähetä.

Nimeä tiedostot muotoon ”Sukunimi_Etunimi_dokumentti”, esimerkiksi Meikäläinen_Maija_videoennakkotehtava

Järjestelmä hyväksyy seuraavat teksti- ja videoformaatit:

Tekstidokumentit: kaikki tekstitiedot toivotaan toimitettavan pdf-formaatissa. Hakulomake hyväksyy myös yleisimmät tekstiformaatit. Tekstin tulee olla kirjoitettuna tietokoneella, ei käsin.

Video: mpeg, mpg, mp4, mov, avi, wmv, m4v, vob (suosittelemme mp4-formaattia!)

Ennen tiedostojen lataamista hakulomakkeelle tarkista, että kaikki tiedostot aukeavat ja toimivat, niin kuin on tarkoitus.

Jos sinulla on ongelmia liitteiden lataamisen kanssa, voit olla yhteydessä Tampereen yliopiston Hakijapalveluihin, ks. yhteystiedot. Ethän jätä hakulomakkeen täyttämistä tai liitteiden lataamista viime tippaan.

I vaiheen ennakkotehtävät

1) Kirjallinen ennakkotehtävä: ESSEETEKSTI (maksimipituus 300 sanaa)

Kirjoita omasta kokemuksesta ja näkemyksestä käsin esseemuotoinen kirjoitelma otsikolla “Miksi maailmassa ei pitäisi olla…”

Täydennä otsikon loppu haluamallasi sanalla tai sanoilla. Kirjoitelman enimmäispituus on 300 sanaa.

Kirjoita tiedostoon myös nimesi. Lataa tiedosto hakulomakkeelle kohtaan Teatterityön koulutuksen ennakkotehtävät ->Teatterityön koulutuksen (Näty) kirjallinen ennakkotehtävä.

 

2) Videoennakkotehtävä: SOOLOESITYS (maksimikesto 1 minuutti)

Suunnittele alla olevasta tekstistä sooloesitys ja näyttele se. Teksti pitää käyttää esityksessä kokonaan.

Videoi esitys ja lataa se liitteeksi hakulomakkeelle kohtaan Teatterityön koulutuksen ennakkotehtävät -> Teatterityön koulutuksen (Näty) videoennakkotehtävä.

Älypuhelin kelpaa hyvin videointivälineeksi, mutta älä tee tiedostosta tarpeettoman hyvälaatuista (esim. 4K-tasoista), sillä tiedostokoko voi näin kasvaa liian suureksi ja tiedoston lataaminen hakulomakkeelle hidastua paljon.

Tallenteen maksimikesto on yksi minuutti. Huomioi, että suurin sallittu tiedostokoko on 1 GB.

Varmista, että tietokoneesi ja internet-selaimesi ovat ajan tasalla (päivitetty). Käytä materiaalien lataamiseen vakaata internet-yhteyttä. Varmista myös, ettei koneesi mene virransäästö-tilaan kesken latausten.

HUOM! Suurten videotiedostojen lataaminen hakulomakkeelle voi kestää useita tunteja! Videon latautuminen hakulomakkeelle, samoin kuin muutosten tallentaminen ennen määräaikaa, on hakijan vastuulla. Suosittelemme vahvasti, että et jätä toimenpidettä viimeiseen päivään.

 

Videoennakkotehtävässä käytettävä teksti on Klytaimnestran muokattu repliikki näytelmästä Agamemnon. Suomennos: Kirsti Simonsuuri.

SOOLOESITYKSESSÄ KÄYTETTÄVÄ TEKSTI

Kaupunkilaiset, kunniakkaat argoslaiset,

teidän edessänne häpeäisinkö puhua – ajan mittaan kuolee

kainouskin. En kerro toisen tarinaa,

vaan oman onnettoman elämäni teille avaan,

pitkät vuodet, kun hän viipyi Troijassa.

Minun täytyi, toisin kuin hänen,

pysytellä kotona, yksin kestää hirvittävä pelko,

kuulla paljon pahansuopaisia juoruja:

milloin tuli joku ilkein viestein, milloin toinen

kirkui vielä kauheammat tiedot pitkin taloa.

Jos kaikki haavat häneen

olisi lyöty, niin kuin huhu tänne vuoti,

hän olisi reikäinen kuin kalaverkko!

 

Nuo juorut minuun koskivat,

niin että monta kertaa kaulaltani saatiin

solmimani silmukka väkivalloin irrottaa!