TUNI Moodlen helppokäyttöiset hallintatyökalut

Opettajien Moodlea koskevat useimmin kysytyt kysymykset on helppo nimetä. Ne koskevat useinkin jokaisen tarvitsemia kurssiasetuksia: Miten avaan kurssini opiskelijoille? Miten asetan kurssialueelle avaimen, jolla opiskelijat pääsevät liittymään alueelle? Miten poimin toisia opettajia alueelle?

Mitä tarvitsen?

Tarvitset Moodlekurssialustan sekä intoa muuttaa kurssiasetuksia vastaamaan tarpeitasi.

Miten toimin?

Kurssin hallinnointiin liittyvät toiminnot on uudessa Moodlessa nostettu helposti löydettäväksi kurssialueen oikeaan reunaan. Nämä toiminnot löytyivät aiemmin Asetukset-lohkosta.

Entäs ne kaikki muut Asetukset-lohkosta löytyneet työkalut? Ne löytyvät edelleenkin alueelta profiilikuvasi vierestä oikeasta yläreunasta.

Mitä kannattaa huomioida?

Kokeile ehdottomasti erilaisia kurssiasetuksia ja valitse sinun kurssillesi parhaiten sopiva. Kannattaa myös kysyä digimentorilta tai kollegalta, millainen on hänen kurssialueensa toteutus ja onko hänellä jakaa ideoita. Jaa myös omat ideasi esim. Moodle-opet -alueella tai täällä vinkkipankissa. Jaetut ideat ovat parhaita!

Lue lisää:

Kaikki Moodle-ohjeet löydät TUNI Moodlen etusivulta: https://moodle.tuni.fi.

Liity Moodle-Opet -alueelle TUNI Moodlessa. Kirjoita hakusanaksi Moodle-opet niin löydät helposti alueen. Moodle-opet on digimentoreiden ylläpitämä kevyen kynnyksen TUNI Moodlen esittelyalue yliopiston henkilökunnalle. Kysy ja jaa siellä ajatuksiasi liittyen Moodleen!