Sovi tapaamisajat helposti Doodlella

Mitä teen, jos muilla ei ole pääsyä O365-kalenteriin enkä näin ollen voi käyttää kalenterin aikatauluttajaa? Joudunko lähettelemään loputtomasti ”Sopisiko sinulle tavata..?” -sähköposteja? Onneksi en, sillä on olemassa Doodle, johon jokainen netinkäyttäjä pääsee käsiksi ja jonka avulla tapaamisajankohta voidaan helposti lyödä lukkoon. Doodle on selaimessa toimiva työkalu, jonka avulla sovit tapahtuma- tai tapaamisajat kätevästi. Doodlen avulla luot kyselyitä mahdollisista ajankohdista, joista vastaajat merkitsevät itselleen sopivat vaihtoehdot. Käyttökohteita voivat olla esim. kokous- ja opiskelijatapaamiset (kuten ohjausaikojen sopiminen) sekä erilaiset kurssin tapahtumat.

Mitä tarvitsen?

Tarvitset netin sekä valmiiksi katsottuja sinulle sopivia tapaamisajankohtia.

Miten toimin?

Mene osoitteeseen https://doodle.com Peruspalvelu on ilmainen, mutta maksusta saat lisäominaisuuksia käyttöösi. Luo seuraavaksi Doodle-kyselysi. Luominen on helppoa, sillä se etenee vaiheittain sivulta toiselle.

1. Luo Doodle-kysely kirjautumatta etusivun yläreunan painikkeesta Create a Doodle.

create poll

 

2. Täytä aihe, ja halutessasi paikka ja viesti. Klikkaa ”Continue”.

info

 

3. Seuraavassa näkymässä pääset päättämään ajat, joiden joukosta vastaajat valitsevat itselleen sopivimmat vaihtoehdot. Voit määrittää pelkän päivämäärän tai myös tarkemmat ajankohdat. Mahdollisuus muokata tarkempia aikoja aukeaa, kun klikkaa päivämäärää. Lisää sopivat vaihtoehdot päivämäärittäin ja jatka sen jälkeen Continue-painikkeesta eteenpäin.

ajat ehdolle

4. Halutessasi voit ”Asetukset”sivulla säätää seuraavia ominaisuuksia:

asetukset

4. Kun olet valmis, valitse taas ”Continue”. Avautuvalla sivulla jätä yhteystietosi vastaajille. Sähköpostiisi lähetetään tämän perusteella linkki kyselyn hallinnointiin, joten on tärkeää kirjoittaa tiedot oikein!

5. Valmis! Nyt näet linkin, jonka voit lähettää vastaajille.

Sähköpostistasi löydät linkin kyselyn hallinnointiin. Kun palaat myöhemmin linkkiisi, näet vastanneet ja heille sopivat ajankohdat. ”Peru päivitysten tilaus” -painiketta painamalla et saa enää sähköpostipäivitystä jokaisesta vastanneesta. ”Lisää”-painikkeen kautta pääset mm. poistamaan kyselyn.

Vastaajille näkymä on tämän kaltainen:

vastausnäkymä

Mitä kannattaa huomioida?

Ethän jaa Doodlessa (tai muussa kolmannen osapuolen palvelussa) mitään sensitiivistä materiaalia tai materiaalia, jota ei saa julkisesti jakaa. Ota huomioon myös oman organisaatiosi säännöt ja suositukset pilvipalveluiden käytöstä. Palvelun käyttö edellyttää aina käyttöehtoihin tutustumista ja vastuu palvelun käytöstä on aina käyttäjällä. Käyttöehdot saattavat myös muuttua, joten muutoksiin ja palvelun kokonaan poistumiseen tulee varautua. Huomioi lisäksi palvelun maksulliset lisäpalvelut. Mikäli olet epävarma Doodlen käytöstä, voit aina ottaa yhteyttä IT Helpdeskiin (it-helpdesk@tuni.fi /helpdesk.tuni.fi).

Lue lisää:

Tiesithän, että voit O365-kalenterissasi automaattisesti etsiä kollegasi kanssa teille molemmille parhaan tapaamisajankohdan? Katso vinkki!