Tutustu uudistuneeseen vinkkipankkiin!

Hei sinä vinkkien etsijä!

Olet varmastikin huomannut, että Vinkkipankin osoite ja ulkoasu on muuttunut noudattelemaan Tampereen korkeakouluyhteisön yhtenäistä ilmettä. Se onkin yksi näkyvimmistä muutoksista, muttei ainoa, sillä kulisseissa on tapahtunut enemmän. Kaikki vanhan vinkkipankin yli sata vinkkiä siirrettiin uudelle sivustolle, ja samalla vinkit käytiin läpi ja päivitettiin. Sivustolle luotiin myös sinulle tarpeellisen vinkin löytämistä helpottava rakenne.

Saatat etsiä vinkkiä jonkin tietyn digityökalun käyttöön. Katso silloin sivuston yläreunan Vinkit työkaluittain -valikkoa. Jos taas etsit sopivaa työkalua ja neuvoja tiettyyn tilanteeseen, selaa vinkkejä Vinkit käyttötavoittain -valikon kautta. Etusivu näyttää nostot uusimmista vinkeistä ja Kaikki vinkit -sivulta löydät loput vinkit aikajärjestyksessä. Valikoiden lisäksi sivuilla on haku-kenttä, jonne voit syöttää haluamasi hakusanan ja katsoa minkälaisia vinkkejä sivusto sinulle tarjoilee.

Kun kerran sivuston ulkoasua freesattiin, niin samalla annettiin jokaiselle vinkillekin pientä ulkoasullista kohennusta. Vinkkeihin luotiin väliotsikointi, joka helpottaa sinua löytämään vinkin olennaisimmat tiedot nopeammin. Alla on esitetty väliotsikoinnin tyyli ja mitä otsikon alla on kuvattu.

• Mitä tarvitsen? Tässä osiossa on kuvattu vinkin totetutukseen tarvitsemasi työkalut tai välineet.
  • Miten toimin? Tässä osiossa joko ohjeistetaan, kuinka pystyt vinkin tekemään tai neuvotaan sinut toiselle sivustolle, jos vinkki päivittyy usein. Näin saat ajantasaisimman tiedon, etkä joudu vanhan tiedon pohjalta työskentelemään.
  • Mitä kannattaa huomioida? Vaikka kaksi edellistä osiota ovat vinkin toteutuksen kannalta tärkeitä, on sinun syytä myös vilkaista tätä kohtaa. Tässä nimittäin kerrotaan lisätietoa vinkistä, vinkin soveltamismahdollisuuksista tai mahdollisista sudenkuopista, joita kannattaa varoa.
  • Lue lisää: Tässä kohdin mukaan astuvat lisätietoa antavat sivustot tai linkitykset muihin samantyylisiin vinkkeihin. Vinkit koskevat pääosin Tampereen korkeakouluyhteisössä käytössä olevia järjestelmiä ja sovelluksia. Tästä syystä jotkin lisätietoa antavat internetosoitteet (mm. intra ja käyttäjätilinhallintapalvelut) ovat käytössä vain Tampereen korkeakouluyhteisön käyttäjätunnuksilla.

Vinkkipankki rakentuu koko yhteisön hyvistä käytännöistä ja oivalluksista. Kaipaamme siis myös sinun vinkkejäsi! Jaa vinkkisi -sivulta löydät lomakkeen, jolla voit anonyymisti jättää oman vinkkisi lisättäväksi pankkiin.

Jos huomaat virheitä tai vanhentunutta tietoa (sovelluksethan ovat vähän kuin auringonkukkia: ne kasvavat ja kehittyvät nopeasti), niin laitathan tietoa joko Suvi Junekselle tai vinkkilomakkeen kautta.

Ps. Vinkkipankkia uudistettaessa päivitystarvetta huomattiin myös kielipuolella ja julkaistavaksi on tulossa englanninkielinen vinkkipankki nimellä Digital Toolkit. Stay tuned!

Ihanaa ja riemukasta lukuvuotta sinulle!