Esittely

Opiskelijat - Sote Virtual Lab

TAMKin pääkampuksella sijaitseva Sote Virtual Lab (Virtual Lab for Social and Health Care) on TAMKin tutkimus-, kehitys- ja innovaatiopalvelujen, korkeakouluyhteisön sekä sosiaali- ja terveysalan toimijoiden innovaatioalusta. Labissa tutkitaan ja kehitetään käyttäjä- ja ihmislähtöisiä teknologiaratkaisuja ja -hyvinvointipalveluita sekä vahvistetaan näihin liittyvää uusinta osaamista.

Toista video YouTubessa (aukeaa uuteen välilehteen)

Digitalisoituvat terveys- ja hyvinvointipalvelut

Yksilön oma vastuu ja kiinnostus omaan terveyteen ja hyvinvointiin ovat kasvaneet. Tarvitaan yksilöllisiä, käyttäjäystävällisiä ja älykkäitä terveyden ja hyvinvoinnin palveluita. Väestörakenteen muutos aiheuttaa lisääntyneen hoivan tarpeen globaalisti, kun työssäkäyvien osuus vähenee. Tarve digitaalisesti tuotetuille lähipalveluille kasvaa.

Mitä teemme?

Labissa tutkimme, kehitämme ja ideoimme käyttäjä- ja ihmislähtöisiä teknologiaratkaisuja ja -hyvinvointipalveluita terveydenhuoltoon, toimivaan kotiympäristöön, kuntoutukseen, sähköisiin etäpalveluihin sekä liikkuviin terveydenhoitopalveluihin. Samalla vahvistamme näihin liittyvää uusinta osaamista.

Sote Virtual Labissa yhdistyvät Testbed-ympäristö sekä tiivis yhteys aitoihin sote-toimintaympäristöihin, Living Labeihin.

Toimintatapa

Toimimme monialaisesti ja käytännönläheisesti yhdessä yritysten, palveluntuottajien, tutkijoiden, opiskelijoiden, opettajien ja korkeakouluyhteisön kanssa.

Tavoitteet

Vahvistamme sosiaali- ja terveysalan tulevaisuuden osaamista. Edistämme alan yritysten ja palveluntuottajien kasvua ja liiketoimintamahdollisuuksia niin Pirkanmaalla kuin kansainvälisestikin.