Lukemattomien viestien seuranta Moodlessa

Tiesitkö, että voit itse päättää, näkyvätkö sinulla Moodlekurssisi keskustelualueiden uudet viestit? Moodle-alueella voi nimittäin olla useita keskustelualueita, ja joskus voi olla vaikea hahmottaa onko viestejä jäänyt lukematta. Siksi sinun kannattaa käyttää Lukemattomien viestien seuranta -toimintoa pysyäksesi ajan tasalla keskustelualueiden uusista viesteistä.

Mitä tarvitsen?

Tarvitset Moodlekurssin, jossa on keskustelualueita.

Miten toimin?

Voit vaihtaa keskustelualueiden asetuksia kahdesta eri paikasta Moodlekurssilla: joko profiilisi asetuksista tai keskustelualueen asetuksista.

Profiiliasetuksista:

Klikkaa Moodlessa omaa kuvakettasi oikeassa yläreunassa, jolloin saat valikon esiin. Valitse ”Asetukset” ja sen jälkeen ”Keskustelualueen asetukset”.Täältä voit päättää, haluatko millaisia sähköpostiin tulevia keskustelualueiden tilauksia (esim. koosteviesti kerran päivässä) vai haluatko ollenkaan sähköposteja keskusteluailueista, joille olet osallistunut. Voit myös valita, haluatko korostaa uudet viestit keskustelualueella (suositeltavaa) ja merkitsetkö viestit luetuksi. Valitse sinulle mieluisin kombo ja helpota ajantasalla olemista!

Kuva Keskustelualueen asetuksista

 

Keskustelualueen asetuksista:

Opettaja voi jokaisen keskustelualueen asetuksissa (avaa keskustelualue ja ratas-symboli) sallia lukemattomien viestien seurannan. Jos opettaja valitsee tähän kohtaan Valinnainen, voi jokainen käyttäjä kyseisen keskustelualueen kohdalla päättää haluaako, että lukemattomien viestien määrä näytetään. Tällöin keskustelualueella Asetukset-lohkossa näytetään ”Seuraa lukemattomia viestejä” valinta.

Voit valita myös ”Tilaa tämä keskustelualue” tai ”Älä seuraa lukeamattomia viestejä”. HUOM! Nämä kaksi jälkimmäistä vaihtoehtoa saattavat olla myös muodossa ”Älä tilaa tätä keskustelualuetta” tai ”Seuraa lukemattomia viestejä”. Tämä riippuu profiilisi kautta tehdyista keskustelualueen asetuksista.

 

Kun seuranta on päällä keskustelualueen perässä näkyy lukemattomien viestien määrä ja keskustelualueella sarake, joka kertoo missä viestiketjussa lukemattomat viestit ovat.

Mitä kannattaa huomioida?

Jos Moodle-alueen keskustelut ovat vilkkaita, viestejä saattaa lyhyen ajan sisällä tulla monia. Älä siis pelästy suuria ”Lukematta” -kohdan numeroita. Muistathan itsekin osallistua aktiivisesti keskusteluihin!

Lue lisää:

Täällä on muutamia helppoja vinkkejä Moodlenkäyttöön. Käy kurkkaamassa! Kysy myös kollegoiltasi, miten he hyödyntävät Moodlea – parhaat ideat ovat jaettuja ideoita!

 

Vinkki päivitetty 5/2022