Mallipohjat Moodle-kursseillesi

Moodle-alueen selkeä ja tuttu rakenne auttaa opiskelijoita hahmottamaan kurssin sisällön ja etenemisen nopeasti. Moodlessa tarjolla olevilla mallipohjilla päöäset helposti vauhtiin kurssialueen rakentamisessa. Kukin mallipohja on suunniteltu rakenteeltaan selkeäksi kokonaisuudeksi, josta tieto ja materiaalit ovat helposti löydettävissä. Käytä pohjia mallina tai inspiraationa kurssialueen luomiseen, voit kuitenkin muokata niitä vapaasti oman kurssisi tarpeisiin. Mallipohjan elävöittäminen ja oman kurssialueen persoonallinen ilme on mahdollista kuvilla ja monipuolisilla työkaluilla.

Mitä tarvitsen?

Kun olet luonut uuden Moodle-kurssin Sisussa, Pepissä tai manuaalisesti ja menet opettajaroolissa ensimmäisen kerran Moodle-kurssillesi, pääset valitsemaan mallipohjan.

Miten etenen?

Jos olet luonut uuden Moodle-kurssin Sisussa tai Pepissä, niin pääset valitsemaan mallipohjan, kun menet ensimmäistä kertaa Moodle-alueelle.

Jos luot kurssin manuaalisesti Muut-kategoriaan ja haluat valita kurssisi rakenteeksi jonkin valmiista mallipohjista, täytä Kurssin nimi- ja Kurssin lyhenne -kentät ja tallenna ne sivun lopusta. Älä vaihda kurssiformaattia valikosta, vaan valitse mallipohja tallennuksen jälkeen avautuvalta sivulta.

Mallipohjien vaihtoehdot:

Oletuspohjat Ruudukko ja Tiivistetyt aiheet on suunniteltu erityisesti isoja luentokursseja ajatellen, mutta joka soveltuu myös kokonaan verkossa suoritettavan kurssin pohjaksi. Ruudukko-mallipohjassa korostuu visuaalisuus ja Tiivistetyt aiheet -mallipohja sopii erityisesti kursseille, joilla on paljon sisältöjä.

Oletuspohja (Ruudukko)

Ruudukko

 

Oletuspohja (Tiivistetyt aiheet):

 

tiivistetyt aiheet

 

Seminaari -pohja on suunniteltu erityisesti seminaari-tyyppisille ja opinnäytetyökursseille.

seminaari

Turnitin-mallipohja on tarkoitettu opinnäytetöiden ohjaukseen ja sisältää valmiina Turnitin-alkuperäisyydentarkistustyökalut.

Turnitin

Mitä kannattaa huomioida?
  • Ennen valinnan tekemistä voit tarkastella mallipohjia esikatselupainikkeiden avulla.
  • Valittua mallipohjaa ei voi vaihtaa myöhemmin.
  • Kun olet valinnut mallipohjan, tutustu ensin sen käyttöohjeeseen. Linkin käyttöohjeeseen löydät kustakin mallipohjasta.Löydät sivulta listauksen kursseista, joilla olet opettajana.
  • Mallipohjien sijaan voit valita pohjaksi jonkin aiemman kurssisi tai valita kokonaan tyhjän alueen. Tämän valinnan voit tehdä samoin kuin mallipohjan valitsemisen eli ensimmäisellä kerralla kurssille mennessäsi. Tarkemmat ohjeet.
Lue lisää

Kaikki Moodlen ohjeet löydät TUNI Moodlesta

 

Vinkki päivitty 6/2022