Visuaalista työskentelyä Visiolla

Tarvitsetko datan visualisointiin ja kuvaajien rakentamiseen vaihtelua? Ovatko kenties suurin osa kuvankäsittely- ja kuva-analyysiohjelmista jo läpinähtyjä? On aika siis kokella Visiota, eli kaavio ja vektorigrafiikkapiirrosohjelmistoa. O365:n kautta on käytössäsi Visio -ohjelma, jolla voit havainnollistaa laajoja asiakokonaisuuksia ja prosesseja luomalla niistä kuvan tai kaavion.

Mitä tarvitsen?

Visio-ohjelman löydät M365:n sovellusvalikosta (vohvelivalikko) ja OneDrivesta, kun lähdet luomaan tiedostoa sinne.

Miten toimin?

Voit lähteä liikkeelle tyhjältä seinältä ja lisätä haluamasi kuviot taululle.

Vision tyhjä seinä

Vaihtoehtoisesti voit valita valmiin mallin, jota lähdet muokkaamaan.Visiossa on paljon valmiita malleja, joiden avulla saat tarpeeseesi sopivan muotokokoelman automaattisesti esille. Mallien vieressä on havainnollinen kuvaus, joka helpottaa valintaa. Voit myös valita teeman, jonka avulla saat käyttöön taustan ja yhteensopivan värijoukon.

Vision mallit

Vision työkaluvalikot noudattelevat muista Office-työkaluista (Word, PowerPoint, Excel) tuttua rakennetta. Myös Visio-tiedoston jakaminen onnistuu samoin.

Visio mahdollistaa erilaisten vuokaavioiden, organisaatiokaavioita, pohjapiirrosten ja teknisten suunnitelmien luomisen. Opetuksessa sitä voi käyttää esim. käsitekarttojen piirtämiseen ja asioiden yhteyksien havainnollistamiseen.

 

Lue lisää:

Jos Visio on sinulle uusi tuttavuus, niin katso ohjeet ja lisää vinkkejä Microsoftin sivuilta.