Thinglink on korkeakouluyhteisössä käytössä oleva helppokäyttöinen selainpohjainen alusta, jolle voi luoda interaktiivisia kuvia. Thinglinkin avulla on helppo tehdä esimerkiksi tilaesittelyjä.
Mitä tarvitsen?
Thinglink on Tampereen korkeakouluyhteisössä maksullinen erikseen pyydettävä ohjelma. Tarkemmat tiedot ohjelmiston tilaamisesta ja hinnoittelusta löydät ohjelmistolistasta
Miten toimin?
Interaktiivisen kuvan luominen:
Kun olet saanut Thinglinkin käyttöösi, kirjautumisen jälkeen avautuu Omat tiedostot -sivu, jonka oikeasta yläkulmasta luodaan uusi kuvapohja. Pohjakuvana voi käyttää omia kuvia tai internetistä löytyviä vapaasti käytettäviä kuvia. Myös 360° kuvien käyttäminen on mahdollista.
Mikäli haluat työstää kuvaa yhdessä toisen henkilön kanssa, tämä onnistuu luomalla ensin kansio, johon kuva lisätään. Kansion voi jakaa nimetyn henkilön kanssa (paina kolmea päällekkäistä pistettä ”omat tiedostot”-polun oikeassa reunassa → valitse ”hallitse pääsyoikeuksia”)
Kun kuva on luotu (yllä olevassa kuvassa kuva on kansiossa) klikataan kuva auki ja ryhdytään lisäämään kuvaan tageja klikkaamalla yläpalkissa olevaa kynän kuvaa.
Mahdollisuuksina on lisätä tagiin tekstiä, linkkejä, upotettuja kuvia tai tehdä pienimuotoisia kyselyjä. Tageihin voi lisätä myös nauhoitteen tai äänittää omaa ääntä.
Tagin ulkoasua ja väriä on mahdollista muuttaa.
Kun kuva on valmis, varmistetaan jakoasetukset ja jaetaan linkki. Linkin voi jakaa tekstimuotoisena tai kuvamuotoisena, upotettava linkkinä, jonka voi siirtää esim. Moodleen ohjetekstialustaan.
Esimerkkejä valmiista kuvista: Thinglink-esitys ja opetuksen digityökalut
Mitä kannattaa huomioida
- Thinglinkillä voit tehdä paljon muutakin interaktiivista aineistoa. Esim 360-kuvia.
- Tutustu myös skenaario-työkaluun, jolla voit rakentaa polkumaisesti eteneviä materiaaleja. (ks. Matleena Laakson ohjemateriaalit skenaarioiden tekemiseen)
Lue lisää
Matleena Laakso: Ohjeita Thinglinkien luomiseen
Vinkki päivitetty 6/2024