Taustakuvia Teams-kokoukseen

Häiritseekö etäkokoustasi taustalla näkyvä sotkuinen työhuoneesi tai muut ei-toivotut asiat? Ei hätää, taustan piilotus on nyt mahdollista Teamsissä, kun (aiemmin jo Zoom-ohjelmasta löytynyt) ominaisuus taustan vaihtamiseksi on tullut osaksi myös Microsoft Teamsia.

Mitä tarvitsen?

Taustan vaihto toimii sekä Windowsin että Macin Teams-sovelluksilla.

Miten toimin?

Kun käynnistät tai osallistut videoneuvotteluun, toiminto löytyy kolmen pisteen valikon takaa (Show background effects).

Toiminto avaa ruudun reunaan uuden valikon, josta voit poimia taustakuvan kymmenistä vaihtoehdoista. Siistin huoneen ohella vaihtoehtoina ovat muun muassa ranta, kaupunkimaisema tai kuunkamara. Tarjolla on myös taustoja Microsoftin Minecraft- ja Halo-pelimaailmoista.

 Taustaa voi esikatsella ennen kuin sen ottaa käyttöön kaikkien nähtäväksi. Tällä hetkellä taustoja on sumennuksen ohella 24 kappaletta. Tulevaisuudessa valmiita taustoja voi täydentää omilla kuvillaan. Kuvien sijaan voit myös käyttää taustan sumentamista.

 

Mitä kannattaa huomioida?
Muutkin kokouksessa olevat saattavat käyttää taustakuvia. Varo siis, ettet ole matkustanut kollegasi kanssa samalle rannalle tai samaan kohtaan kuuta. Iloisempia Teams-hetkiä sinulle!