Teamsin tavoitettavuustilat

Teamsin profiilikuvassa näkyvä pieni piste kertoo tavoitettavuudestasi. Eri värit ja merkit kertovat, voiko sinuun ottaa yhteyttä, oletko poissa koneeltasi tai kenties kokouksessa jakamassa ruutuasi. Tila määräytyy automaattisesti  kalenterisi ja toimintasi mukaan, mutta voit määrittää tilan myös itse.

Mitä tarvitsen?

Teamsiä voit käyttää koneellesi asennetun työpöytäversion kautta tai online-versiota selaimella osoitteessa Teams.microsoft.com.

Miten toimin?

Tilatieto näkyy sinulle Teamsissa oman profiilikuvasi päällä olevasta pisteestä, mutta se välittyy myös läpi M365-palvelun, eli esimerkiksi Outlook-sähköpostiohjelmaan.  Tilatietoa pääset muuttamaan klikkaamalla oikean yläreunan profiilikuvaasi ja sen jälkeen sen hetkistä tilatietoasi.

teams-tilat

Vaihtoehtoiset tilat:

  • Käytettävissä / Avalailable: Olet aktiivinen koneellasi, eli käytät konettasi ilman pitempiä taukoja, eikä kalenterissasi ole merkintöjä.
  • Varattu / Busy: Tilasi on automaattisesti varattu, jos kalenterissasi on merkintöjä tai olet kokouksessa tai Teams-puhelussa.
  • Älä häiritse /Do not disturb: Älä häiritse -tilassa ilmoitukset Teamsissä ja Outlookissa tapahtuvasta toiminnasta on pois päältä. Tilasi vaihtuu automaattisesti Esittämässä /Presenting -tilaan, kun jaat ruutuasi tai ohjelmaa Teams-kokouksessa. Teamsin ilmoitukset eivät tällöin ponnahda esiin. Tämä kannattaa valita myös silloin, jos et halua ilmoituksia tai keskeytyksiä keskittymistä vaativat työtehtävän aikana.
  • Palaan pian / Be right back:  Tätä tilaa ei määritetä automaattisesti, mutta voit valita sen, jos haluat viestittää olevasi vain hetken poissa koneelta.
  • Näy poistuneena / Appear away: Kun poistut koneelta, tämä tila näytetään automaattisesti viiden minuutin päästä. Teams asettaa tilaksesi Poissa, kun lukitset tietokoneen tai kun se siirtyy lepotilaan.
  • Näy offline-tilassa / Appear offline:  Tila on automaattisesti valittuna, jos et ole kirjautunut Teamsiin.

Duration/kesto -kohdasta voit määrittää aikarajoja tilatiedoille. Set Status message / tilaviestin asettaminen -kohdasta pääset määrittämään viestin, joka lähtee sinua tavoitteleville poissaollessasi.

Lue lisää

Muut Teams-vinkit

 

Vinkki päivitetty 4/2024