Miten videomuotoinen opetusmateriaali voi tukea jatkuvaa oppimista? Miten videomateriaali voi hyödyttää myös opiskelijoita ja tehdä opetuksesta joustavampaa?
Koulutus on osa Digivisio 2030 -hanketta, joka on suunnattu henkilöstön täydennyskoulutukseen vuonna 2024. Koulutuksen tavoitteena on esitellä, miten videomuotoinen opetusmateriaali voi tukea jatkuvaa oppimista ja tehdä opetuksesta joustavampaa. Jaksot on puhuttu ruotsinkielellä ja tekstitetty suomeksi. Videot tarjoavat osallistujille kattavan katsauksen videon käyttöön opetuksessa.
Koulutus koostuu seuraavista jaksoista:
- Jakso: Video opetuksessa (11.03 min)
- Jakso: Video osaamisen näyttönä (9.15 min)
- Jakso: Käsikirjoitus & kuvakäsikirjoitus (9.07 min)
- Jakso: Kameratekniikka (11.33 min)
- Jakso: Äänitekniikka (9.53 min)
- Jakso: Kamerakulmat (8.56 min)
- Jakso: Valaistus (8.59 min)
- Jakso: Editointi (19.11 min)
- Jakso: Opiskelijatuotosten kerääminen (6.30 min)
- Jakso: Videotuotosten arviointi (7.22 min)
Lyhyet videot tarjoavat osallistujille kattavan katsauksen videon käyttöön opetuksessa, mukaan lukien käsikirjoitus, kameratekniikka, äänitekniikka, kamerakulmat, valaistus, editointi, opiskelijatuotosten kerääminen ja videotuotosten arviointi. Koulutus tarjoaa myös ideoita siitä, miten videomateriaali voi hyödyttää opiskelijoita.
Soittolista, josta löydät kaikki videot
Ohjeita videoiden tekemiseen
Kaikki Tampereen korkeakouluyhteisössä käytössä olevat videotyökalut löytä Opetuksen digityökalut -sipulimallista. Malli sisältää myös linkit työkalukohtaisiin ohjeisiin. Niitä löydät suoraan myös intrasta Videopalvelut -sivulta.