Verkkokokoukset ja etäopetus kätevästi Zoomilla

Mikä on Zoom?

Zoom on Tampereen korkeakouluyhteisön pilvipohjainen verkkotyöskentelyalusta, joka tarjoaa mahdollisuudet videokuva- ja ääniyhteyteen, näytön ja materiaalin jakamiseen sekä pienryhmätyöskentelyyn.

Mihin voin sitä hyödyntää?

Zoom mahdollistaa verkkokokoukset, joihin myös organisaation ulkopuolisten on helppo liittyä. Zoom-kokouksessa voit olla mukana äänellä ja videolla sekä jakaa ruudullasi olevaa esitystä tai kuvaa muille osallistujille. Zoomissa osallistujat voidaan jakaa myös pienempiin työskentelyryhmiin kätevän breakout room-toiminnon kautta. Kokousten tallentaminen onnistuu myös.

Miksi minun tulisi käyttää Zoomia?

Zoom korvaa Adobe Connectin tulevaisuudessa. Zoomin videon laatu on yleisesti Adobe Connectia parempi ja myös mobiilisovellus toimivampi. Zoom on myös helppokäyttöinen osallistujille.

Miten saan Zoomin käyttööni?

Pääset kirjautumaan Zoomiin käyttäen TUNI-tunnustasi osoitteesta: tuni.fi/zoom tai tuni.zoom.us. (Kirjaudu Single-sign-in -kohdasta). Zoom-sovelluksen saat asennettua korkeakouluyhteisön tietokoneille Software Centerin kautta, jos sovellus ei ole jo valmiiksi työkoneellasi. Zoom-tapaamiseen on mahdollista osallistua myös Chrome-selaimen kautta Web clientilla, mutta käyttökokemus on silloin rajatumpi kuin sovelluksella. Työpöytäsovellusta käyttämällä käytössäsi on kaikki tarjotut työkalut ja ominaisuudet.

Lue lisää:

Zoomin ohjesivuilta löydät runsaasti hyviä ohjevideoita eri toimintojen hyödyntämiseen.

Intran ohjeista (TUNI tunnuksella) löydät apua ohjelman käyttöönottoon.

Täällä myös vinkki Zoomin käytöstä etäluennoilla tai etätapaamisessa.