Videoiden tekstittäminen Subtitle Editillä

Laki digitaalisten palvelujen tarjoamisesta edellyttää, että verkkopalveluihin tallennettujen videoiden on oltava saavutettavia 14 vrk:n päästä niiden julkaisusta. Videoiden kohdalla tämä tarkoittaa muun muassa tekstitysten lisäämistä. Tampereen korkeakouluyhteisössä on tarjolla videoiden tekstittämiseen useita vaihtoehtoja, kuten Panopto, Stream, Screencast-O-Matic.  Lue niistä lisää tästä vinkistä.

Uusin tekstitystyökalu on Subtitle Edit. Se on helppokäyttöinen tekstitysohjelma, jolla voi luoda, muokata ja ajastaa teksityksiä videoihin. Muihin tekstittämisohjelmiin verrattuna Subtitle Editin etuna voidaan pitää tarkkoja säätömahdollisuuksia, joiden avulla voi määrittää kuinka paljon ja kauan tekstiä näkyy ruudulla.

Mitä tarvitsen?

Voit ladata Subtitle edit -ohjelman Software Centeristä. Lue lisää intrasta.

Miten toimin?

Subtitle edit-ohjelmaan löydät tarkat käyttöohjeet IT-ohjeista.

Mitä kannattaa huomioida?
  • Subtitle Editilla tekstitykset luodaan manuaalisesti kirjoittamalla, sovelluksessa ei ole automaattista puheentunnistusta.
Lue lisää

IT-ohjeet: Videoiden tekstittäminen

Videoiden saavutettavuus

 

 

 

 

 

 

 

 

Subtitle Editilla tekstitykset luodaan manuaalisesti kirjoittamalla e, sovelluksessa ei ole automaattista puheentunnistusta. Subtitle Edit ohjelmassa erityisen hyviä ominaisuuksia ovat tarkat säätömahdollisuudet siihen kuinka paljon ja kuinka kauan tekstiä näkyy ruudulla kerrallaan.