Zoom mobiiliversion hyödyntäminen ekskursioilla ja vastaavilla

logo
Zoom cloud meetings

Zoom mobiiliappia voidaan käyttää helpottamaan meluisassa ympäristössä tapahtuvien ekskursioiden selostusta. Tämä auttaa osallistujia kuulemaan kunnolla selostuksen ja pitämään etäisyyksiä toisiinsa. Suuri joukko ei myöskään tuki kulkuväyliä, kun voidaan liikkua hieman hajallaan. Osallistujan on helppoa liittyä zoomiin QR-koodilla.

Zoom-mobiiliappi ekskursioselostuksen apuna

Zoom mobiiliappia voidaan käyttää helpottamaan meluisassa ympäristössä tapahtuvien ekskursioiden selostusta. Sopivia kohteita ovat mm. kaupunkikierrokset, tutustumiskäynnit teollisuuslaitokissa, työmailla jne. Zoom auttaa osallistujia kuulemaan kunnolla selostuksen ja pitämään turvallisia etäisyyksiä toisiinsa näin pandemia-aikana. Suuri liikkeellä oleva joukko ei myöskään tuki kulkuväyliä, kun voidaan liikkua hieman hajallaan. Kukaan ei pääse eksymään, vaikka välillä poikkeaisi jossain, koska ääniyhteys säilyy.

Välineet

Osallistujalla ja ekskursion vetäjällä pitää olla asennettuna zoom-appi. Tämä on saatavilla ainakin yleisimpiin mobiilikäyttöjärjestelmiin. Lisäksi tulee olla kuulokkeet ja esittäjällä myös mikrofoni. Usein nämä ovat samassa paketissa, joissa mikrofoni on kiinni esimerkiksi nappikuulokkeiden johdossa. Yleensä opiskelijalla on jo tarvittavat välineet, joten mitään uutta ei tarvitse ostaa.

Esittäjän kannattaa luoda käyttämästään normaalisti luodusta zoom-linkistä QR-koodi. Tämä voi tapahtua vaikka osoitteessa https://goqr.me ja sieltä kuvan mukaisesti

näkymä sivulta

Tästä saatava QR-koodi voidaan tulostaa paperille ja osallistuja pääsee liittymään linkin zoomiin näyttämällä puhelimensa kameralla tuota QR-koodia. Linkki voidaan toimittaa monella muullakin tavalla, kuten luokan WhatsApp-ryhmään.

Zoom-mobiili kuluttaa vähemmän virtaa, kun näytöt sammutetaan. Tällöin matkapuhelimen akun 100% lataus riittää useiden tuntien yhtäjaksoiseen käyttöön.