Yliopisto-TV:n arkisto

Näille sivuille on arkistoitu Yliopisto-TV:n tuotannot, jotka on julkaistu Tampereen yliopiston YouTube-kanavalla vuosina 2012 – 2017.

(Yliopisto-TV:n tv-tuotannot, makasiinit ja erilaiset tv-jutut vuodesta 2006 kevääseen 2012 on arkistoitu jo aiemmin erilliselle sivustolle. Kyseiset sisällöt oli kuitenkin tallennettu nyt jo vanhentuneilla Real Player- ja Flash Player tiedostomuodoilla, joten niitä ei ole toistaiseksi voitu liittää tähän arkistoon.)

Yliopisto-TV oli Tampereen yliopiston nettitelevisio. Kyseessä oli yhteisöllinen opetuskanava,  jonka noin kerran viikossa päivittyvät sivustot ja ohjelmat olivat pääasiassa tiedotusopin opiskelijoiden eri tv-kursseilla tekemiä audiovisuaalisia tuotantoja. Yliopisto-TV:n ohjelmat päivittyivät ja täydentyivät viikoittain siten, että aiemmin julkaistutkin olivat nähtävillä. Arkistoituja ohjelmia voi yhä katsella haluamanaan aikana. Yliopisto-TV:n ohjelmistokirjo on laaja: uutisia, henkilöjuttuja, reportaaseja, teemallisia makasiineja studiokeskusteluineen, dokumentteja, henkilödokumentteja ja erilaisia kokeilevia tv-tuotantoja. Lisäksi kanavalla näkyy yliopistomaailman ja tapahtumien taltiointeja.

Yliopisto-TV kytkeytyi tiedotusopin televisiotyön opetukseen ja sen toimituksen muodostivat tiedotusopin tv-työn opiskelijat. Tiedotusopin kaikki tv-kurssit tekivät juttuja (tv-inserttejä) kanavalle eli kyse oli myös opiskelijatöiden omasta julkaisukanavasta.

Nettitelevision yhtenä keskuksena oli tiedotusopin harjoitustoimituksen tv-studio, joka valmistui samaan aikaan, kun kanava syksyllä 2006 käynnistyi. Toimittajaopiskelijoilla oli hyvät mahdollisuudet oppia toimittamisen ohella ohjausta, miksausta, studiotyöskentelyä, kuvausta ja editointia.

Yliopisto-TV avasi kanavansa Toimittajakoulutuksen juhlapäivänä perjantaina 6.10.2006. Netti-tv:n ensimmäisenä teemana oli Toimittajakoulutus 80 vuotta.

Yliopisto-TV:n arkiston ylläpidosta vastaa journalistiikan opintosuunta sekä Tampereen yliopiston tietohallinto.