Ota tästä 5 euroa ilmaista pelirahaa

Makasiini
Sähköpostiin on tullut lupaus unelmasta. Ilmaisella rahalla voi voittaa lisää rahaa, mutta pian kasinon tilille valuvat omatkin eurot. Kun raha on vain numeroita näytöllä, sitä kuluu helposti enemmän kuin lähikioskin kassalla.
Aikoinaan koko kuukauden palkan peleihin tuhlannut Simo, jonka tarina nähdään tv-insertissä, vertaa peliriippuvuutta diabetekseen: se vaatii jatkuvaa hoitoa, eikä riippuvuudesta ikinä täysin parane.
Monen uuden riippuvuuden jäljet johtavat nettiin. Kymmenettuhannet suomalaiset ovat riippuvaisia internetistä, ja toiset tuhannet nettiriippuvuuteen liittyvistä lieveilmiöistä shoppailusta pelaamiseen.
Mikä enää on normaalia ja mikä riippuvuutta? Onko tv-insertissä esiintyvä tamperelainen Elle tietämättään shoppailuriippuvainen, koska hän saattaa käyttää nettiostoksiin satoja euroja kuukaudessa?
Riippuvuuksista keskustelevat Yliopisto-TV:n studiossa Veikkauksen tiedottaja Tuomas Dahlroos ja THL:n tutkija Sari Castrén. Studiossa kuullaan, miksi uhkapelejä tarjoava Veikkaus käyttää miljoonia peliriippuvaisten hoitoon ja miksi riippuvuuksien hoidosta ei vieläkään ole pitkäaikaista seurantatutkimusta.
Keskustelu Riippuvuusmakasiinista jatkuu Twitterissä hashtagilla #tv2uta.

Riippuvuusmakasiini on TVII kurssin opiskelijoiden tuotantoa.

Huom. Yliopisto-TV:n makasiinit ovat siirtyneet teräväpiirto eli HD-formaattiin. Kun käynnistät ohjelman, klikkaa sen oikean alakulman ratasta ja valitse sieltä 1080 HD-resoluutio.

Toista video YouTubessa (aukeaa uuteen välilehteen)