Moodle + Panopto: Videopalautustehtävän luonti opiskelijoille

Videomuotoiset materiaalit tuovat joustoa opiskelun aikaan ja paikkaan. Kuvan ja äänen avulla voidaan usein tekstimuotoa paremmin kuvata ja havainnolistaa käsiteltävää asiaa. Opettajan tuottaman materiaalin lisäksi kannattaa muistaa opiskelijoiden tuottamat videomateriaalit. Video mahdollistaa osaamisen osoittamisen erilaisissa harjoitustehtävissä, esityksissä, ryhmätöissä  ja vertaisarvioinnissa. .

Mitä tarvitsen?

Tarvitset Moodle-alueen TUNI Moodleen. Lue lisää alueen luomisesta täältä.

Miten toimin?

Yksityiskohtaiset ohjeet videopalautuslaatikon tekemiseen löydät IT-palveluiden ohjeesta.

panopto palautuskansio

 

Mitä kannattaa huomioida?
  • Kurssivideokansiossa voi olla aktiivisena vain yksi videopalautuskansio kerrallaan. Muista siis sulkea edellinen, jos tarvitset uuden.
  • Oletusasetuksilla opiskelijat näkevät vain omat videonsa, joten toisten opiskelijoiden videoiden katsominen täytyy sallia erikseen palautuskansion asetuksista: Palautuskansion oikean yläkulman ratas-ikoni – Settings – Allow viewers to see each other’s sessions.
  • Jos haluat lopettaa videoiden palauttamisen, sulje palautuskansio opiskelijoilta: Overview – Assignment folder – Close
  • Muista ohjeistaa opiskelijaa palautetun tiedoston nimeämisessä, esim opiskelijan/ryhmän nimi, tehtävän nimi
  • Videomuotoisten tehtävien palauttamiseen voit käyttää myös M365:n Stream-palvelua. Tämä sopii palautuskansioksi esimerkiksi silloin jos ryhmä käyttää oppimisympäristönä Teamsia. Lue vinkki
Lue lisää

Muut Panopto-vinkit

IT-palvelu: Muita ohjeita Panopton käyttöön