FabLab robotiikkatutkimuksen apuna - tohtoritutkija Metodi Netzev

Valokuvassa tohtoritutkija Metodi Netzev.

 

  1. Kuka olet ja mistä tulet?

Olen tohtoritutkija, Tekniikan ja luonnontieteiden tiedekunnasta, kognitiivisen robotiikan ryhmä

  1. Mitä teit tällä kertaa FabLabissa? Mikä oli FabLabin rooli prosessissa?

Fablabin henkilökunta tarjosi arvokasta tietoa 3D-tulostimien ylläpidosta ja suorituskyvystä, teki alustavia materiaalitestejä sekä tarjosi uusia tarvikkeita ja käsittelymateriaaleja. Henkilökunta auttoi esitellessään erilaisia työtapoja ja FabLabin laitteita. FabLab tarjoaa työkaluja tuottavuuden lisäämiseksi vähentäen yliopiston ja projektien kustannuksia. Lisäksi Fablabissa valmistetaan erilaisia prototyyppejä, jotka inspiroivat ottamaan käyttöön uusia suunnittelu- ja valmistustekniikoita.

Valokuva 3d tulostetusta osasta.

  1.  Miten valmistamaasi kappaletta hyödynnetään tutkimuksessa?

Tutkimusartikkelissa perehdytään robottien puristimiin, jotka ovat sitkeitä. Puristimet valmistettiin PLA:sta ja FormFutura Flexfil – filamentistä, jotka mahdollistivat pehmeiden auxetic-pinojen valmistamisen. Materiaalit sopivat erinomaisesti laskennallisiin menetelmiin, joita käytetään tutkimuksessa.  Tietoa materiaaleista sain FabLabista.

Tutustu tutkimusartikkeliin.

  1. Tiedätkö jo mitä seuraavaksi aiot tehdä FabLabissa?

Seuraavissa hankkeissa hyödynnetään enemmän materiaalia vähentävää valmistustekniikkaa. Suunnitelmani on sisällyttää avoimen lähdekoodin työkaluja ja ohjelmia sekä pyrkiä käyttämään niitä jyrsinnässä. Fablabin laaja valikoima laitteita ja tarvikkeita tuo kilpailuetua, sillä voimme valmistaa prototyyppejä nopeasti ja innovatiivisesti.

  1. Mitä haluaisit kertoa heille, jotka vielä harkitsevat FabLabin hyödyntämistä?

Niille, jotka harkitsevat fablabin käyttöä; älä pelkää kokeilla asioita. Se ei pelaa, joka pelkää! Jos alkuun pääseminen tuntuu hankalalta, voit käydä tutustumassa FabLabiin ja keskustella henkilökunnan kanssa suunnitelmistasi. He kertovat mitä sinun kannattaa ottaa huomioon FabLab-työskentelyssä.