Tarina

FabLab on digitaalisen valmistuksen oppimis- ja innovaatioympäristö  – FabLab luo mahdollisuuksia

Hervannan kampuksella sijaitseva Tampereen yliopiston FabLab on kaikille avoin oppimis- ja innovaatioympäristö. Olemme osa FabLab-verkostoa, johon kuuluu yli 1750 FabLabia maailmanlaajuisesti. FabLabit tarjoavat mahdollisuuden tietokoneohjattujen laitteiden käyttöön ja edistävät näin innovointia.  

Tila laitteineen on Tampereen korkeakouluyhteisön opiskelijoiden, tutkijoiden ja henkilökunnan käytössä. Tarjoamme käyttöösi toimivat tilat, teknologian, materiaalivaraston ja ammattitaitoisen henkilökunnan. FabLabissa voit jalostaa omat ideasi prototyypeiksi.  

Kaikki lähtee liikkeelle ideasta, mitä sinä haluaisit tehdä FabLabissa? Laitteita käyttääksesi tarvitset digitaalisen tiedoston oikeassa formaatissa. Voit suunnitella tiedoston joko itse tai käyttää internetistä löytyviä valmiita malleja. 

FabLabissa työskennellessäsi sinulla on käytössäsi muun muassa 3D-tulostimia ja 3D-skannereita, laserleikkureita, brodeeraus- ja ompelukone, vinyylileikkuri- ja lämpöprässi, siirtokuvatulostin, CNC-jyrsimiä sekä laaja valikoima käsi- ja sähkötyökaluja. Laitteiden ja tilan käyttö on yksityishenkilöille ilmaista, maksat vain materiaaleista. 

FabLabissa opit itse tekemällä ja kokemuksen karttuessa pystyt toteuttamaan yhä vaativampia töitä.  Voit käyttää laitteita ja eri valmistustekniikoita erikseen tai yhdistellä niitä tuotteen eri osien valmistukseen.  Valitse työtapasi kiinnostuksesi ja osaamisesi mukaan!  

Täällä voit tutustua tarkemmin siihen, miten pääset työskentelyssä alkuun.

Täältä löydät FabLab Tampere suomenkielisen esittelyvideon (youtube)

Kannustamme sinua ideoimaan, luomaan ja keksimään, sekä oppimaan ja jakamaan osaamistasi!

Arvostaisimme, jos kuvaisit FabLabissa tekemäsi työn ja julkaisisit kuvan Instagramissa aihetunnisteella #fablabtampere.