Forms: Opiskelijoiden aktivointi luennolla

Tuntuuko sinusta välillä siltä, että opiskelijasi (tai ylipäänsä esityksesi kuulijat) voisivat osoittaa enemmän aktiivisen seuraamisen merkkejä? Monia sosiaalisen median sovelluksia on jo tarjolla opiskelijoiden aktivointiin luennoilla, mutta yksi apukeino löytyy myös O365:n vohvelivalikosta. Forms-lomakeohjelmalla voi kyselyiden lisäksi tehdä pieniä tietovisoja ja testejä, joissa avoimien kysymysten sijaan oikeat vastaukset on määritelty lomakkeen luontivaiheessa.

Mitä tarvitsen?

Tarvitset passiivisuutta hipovan kuulijajoukon sekä pääsyn O365:een.

Miten toimin?

Avaa vohvelivalikko ja valitse sieltä Forms.

Valittavanasi on kaksi vaihtoehtoa, joista voit testin luodaksesi valita:

  1. “Uusi lomake”: Kyselet opiskelijoiden näkemyksiä tai mielipiteitä.
  2. “Uusi tietovisa”: Kysymyksiin on olemassa oikeat vastaukset ja haluat pitää tilanteessa osaamistestin tai pelin.

Lomake:

Valittavanasi on useita kysymystyyppejä, mutta ison ryhmän kanssa mielipiteen ja näkemysten kerääminen onnistuu monivalinnan avulla helposti.

Tietovisa:

Kysymyksiä luotaessa määritellään mikä vastausvaihtoehdoista on oikein ja kuinka monta pistettä oikeasta vastauksesta saa.

Vastaaminen:

Linkin tai QR-koodin lomakkeelle voi näyttää luennolla ja opiskelijat voivat vastata visaan/kyselyyn myös helposti mobiililaitteillaan. Voit myös määrittää, tuleeko vastaajien kirjautua ennen vastaamista vai saavatko kaikki vastata.

Vastausten näyttäminen:

Voit näyttää tulokset helposti yhteenvetonäkymässä piirakkakaavioina heti vastaamisen jälkeen. Näin lähitilanteessa (tai etänä näyttöä jakamalla) voidaan heti käsitellä ryhmän näkemyksiä ja vastausten jakautumista.

Mitä kannattaa huomioida?

Tätä voit käyttää kuulijoidesi aktivointiin myös etäopetuksessa tai etäesityksissä. Jaa kuulijoillesi QR-koodi/linkki vaikkapa Teamsin tai Zoomin kautta (esim. jakamalla näyttöäsi tai chatissa). Huomioi tosin, etteivät kaikki osallistujat välttämättä vastaa aktivointiisi, joten kannattanee sopia jonkinlainen aikaraja vastaamiseen.

Lue lisää:

Voit aktivoida kuulijoitasi myös AnswerGardenin sekä Flingan avulla.

Ps.Tiesithän, että voit käyttää Formsia myös tenttien tekoon? Tässä ovat ohjeet lomakkeella suoritettavaan tenttiin ja tässä ovat ohjeet tietovisa-tyyliseen tenttiin. Jos et halua formaalia tenttiä tehdä, niin Forms taipuu myös taitotason selvittämiseen; tutustu tästä!