Miksi päätit hakea CoreLabin harjoittelijaksi?
Tutustuin haastattelun kautta projektipäällikkö Jaakko Kinnuseen ja kiinnostuin siinä samalla CoreLabista. Tarvitessani harjoittelupaikkaa, toivoin pääseväni CoreLabiin, sillä heidän työnkuvansa avoimena yhteiskehittämisalustana oli erittäin mielenkiintoinen. Siellä olisi mahdollisuus oppia uutta, auttaa monia tekijöitä hankkeissaan ja mahdollisesti olla mukana luomassa uutta! Vaikka ala on erilainen kuin opiskeluni sosiologina, yhdistyvät työ ja opiskelu yhteisöasumisen teemaisen pro gradu -tutkielmani kautta. Nyt olen eri hankkeissa mukana tapahtumien ja viestinnän järjestämisessä, sekä toimintaa kehittävässä tiedonhankinnassa.
Mikä kiinteistö- ja rakennusalassa kiinnostaa sinua?
Sosiologina yhteiskunnan rakenteet ovat olleet opintojeni kohde jo monta vuotta. Kiinteistö- ja rakennusalalla voin tutustua konkreettisiin rakenteisiin ja jakaa omaa osaamistani insinöörien ja arkkitehtien ohella. Vanhat talot ja rakennusten pohjapiirustukset muutenkin ovat aina kiehtoneet minua – haluaisinkin tutkia jokaisen rakennuksen omalaatuiset tilaratkaisut ja niiden syyt sekä toimivuuden käytännössä. Tässä työssä pääsenkin tutustumaan joihinkin hankekohteisiin ja kyselemään niistä eri asiantuntijoilta.
Pro gradu -tutkielmasi käsittelee yhteisöasumista. Miten harjoittelu tukee tätä työtä?
Harjoittelun aikana pääsen näkemään, kokemaan ja oppimaan paljon lisää kiinteistöistä ja rakentamisesta aivan eri näkökulmasta kuin aikaisemmin. CoreLab on mukana niin digi- ja puurakentamishankkeissa kuin Tulevaisuuden senioriasuminen -hankkeessa. Näistä varsinkin jälkimmäinen sivuaa omaa tutkielmaani ja laajemmin omaa mielenkiintoani asumisen mahdollisuuksista ihmisten hyvinvoinnille. Harjoittelu tarjoaa minulle myös mahdollisuuden jakaa tietoa omasta tutkimuksestani ja saada vastaajia kyselyyni.
Mitkä ovat olleet mielenkiintoisimmat asiat harjoittelusi alkutaipaleella?
CoreLabin hankkeisiin tutustuminen on ollut mielenkiintoista, sillä niitä on useita ja erilaisia. Tunnen pääseväni paremmin mukaan työhön, kun opin enemmän hankkeista. Erittäin kiinnostavaa oli päästä kokeilemaan EVA-laboratoriossa Varjon VR-laseja, joilla on mahdollista testata ja nähdä arkkitehtuurisia ratkaisuja virtuaalisesti. Siellä pystyin vaihtamaan lattian ja seinien väriä, sekä tarkastelemaan omaa asettumistani kalustettuun huoneeseen. Tämä oli paljon todentuntuisempaa kuin pelkän pohjapiirustuksen piirtäminen!
Lisätietoja:
Alisa Hakola
alisa.hakola@tuni.fi
+358 504767926