Digiopetusuutisia 5/2023

Digiopetusuutisia -ajankohtaistiedote kokoaa yhteen opetusteknologiaan ja digiopetukseen liittyviä uutisia, tapahtumia, julkaisuja ja tutkimustietoa. Jos haluat uutiskirjeestä herätteen sähköpostiisi, käy antamassa sähköpostiosoitteesi lomakkeella.

 

Sisältö:

 • Digivisio: Korkeakoulujen käyttöön kolme digipedagogiikan koulutuspakettia – kouluttaja­koulutuksista tukea koulutusten räätälöintiin
 • Digivisio-blogi: Maailman paras digipedagogiikka syntyy yhteistyössä – verkostossa voit auttaa kollegaa ja saada myös itse tukea
 • 2023 EDUCAUSE Horizon Report | Teaching and Learning Edition
 • SeOppi 1/2023
 • Tulevat tapahtumat, webinaarit ja tallenteet
  • Paras suomalainen oppimisratkaisu -palkintotilaisuus, 5.6.2023, Online
  • Digivisio-webinaarit ja podcastit
  • Ilona-webinaarit
  • Korkeakoulupedagogiikan päivät – Pedaforum 2023, 6.-8.6.2023
  • EUNIS Congress, 14-16.6.2023, Vigo, Spain

  

Digivisio: Korkeakoulujen käyttöön kolme digipedagogiikan koulutuspakettia – kouluttaja­koulutuksista tukea koulutusten räätälöintiin

 Korkeakoulut saavat touko–kesäkuussa käyttöönsä kolme digipedagogiikan koulutuspakettia, joiden teemoina ovat yhteisöllisyys ja vuorovaikutus sekä arviointi ja pedagoginen käsikirjoittaminen. Jotta näiden pakettien hyödyntäminen onnistuu jokaisessa korkeakoulussa mahdollisimman helposti, järjestetään koulutusten käyttöönoton tueksi kolme kouluttajakoulutusta.

Ensimmäisen koulutuspaketin aiheina ovat yhteisöllisyys ja vuorovaikutus. Toinen koulutuspaketti käsittelee arviointia ja kolmas koulutuspaketti keskittyy oppimisen muotoiluun, pedagogiseen käsikirjoittamiseen ja ohjaukseen.

Lue lisää Divisio-hankkeen sivuilta

 

Digivisio-blogi: Maailman paras digipedagogiikka syntyy yhteistyössä – verkostossa voit auttaa kollegaa ja saada myös itse tukea

 Digivisio 2030 -hankkeen blogisarja avaa hankkeessa laadittua digipedagogiikan visiota. Toisessa osassa Digipedaverkoston puheenjohtajisto, Olli Vesterinen ja Suvi Junes, kertoo verkoston toiminnasta ja tiiviistä yhteistyöstä Digivisio-hankkeen kanssa.

Lue Blogi Digivisio-hankkeen sivuilta

 

2023 EDUCAUSE Horizon Report | Teaching and Learning Edition

Horizon report profiles key trends and emerging technologies and practices shaping the future of teaching and learning, and envisions a number of scenarios and implications for that future. It is based on the perspectives and expertise of a global panel of leaders from across the higher education landscape.

Online report on Educause web site

  

SeOppi 1/2023

SeOppi tarjoaa ajankohtaista ja syventävää tietoa e-oppimisen uusista ilmiöistä, tuotteista ja ratkaisuista sekä niiden hyödyntämisestä. Uusimmassa lehdessä asiaa mm. tekoälystä, hybridiopetuksesta sekä opiskelu- ja digitaitojen kehittämisestä. Lehteä julkaisee Suomen eOppimiskeskus ry.

Lehti luettavissa Suomen eOppimiskeskuksen sivuilla

 

 Tulevat tapahtumat, webinaarit ja tallenteet

 *Paras suomalainen oppimisratkaisu -palkintotilaisuus, 5.6.2023, Online

Paras suomalainen oppimisratkaisu on vuosittain järjestettävä laatukilpailu, jonka tavoitteena on nostaa esille erilaisia oppimisen ratkaisuja, edistää tuotteiden innovatiivisuutta ja laatua sekä kannustaa toimijoita luomaan ja kehittämään uusia oppimisratkaisuja myös kansainvälisille markkinoille. Tämän vuoden finalistit ovat:

 • Learning Life – Kajaanin AMK
 • MarISOT – Turun Ammattikorkeakoulu – FIT-tutkimusryhmä
 • Mathness – Win or Learn Oy
 • SoMe Detectives – Jyväskylän yliopisto, Liikuntatieteellinen tiedekunta
 • Virpa – Palomestari – Turun Ammattikorkeakoulu

Paras suomalainen oppimisratkaisu -kilpailun palkintotilaisuus lähetetään suorana verkkoon 5.6.2023 klo 14-16.

ilmoittaudu mukaan etälähetykseen

 

*Digivisio-webinaarit ja podcastit

Digivisio on kaikkien Suomen korkeakoulujen yhteinen hanke, joka avaa oppimisen kansalliset tietovarannot yksilön ja yhteiskunnan käyttöön.

Webinaarit:

Webinaarit esittelevät hankkeen etenemistä. Digivisio-webinaareja järjestetään noin kerran kuukaudessa. Seuraava webinaari: ma 19.6. klo 14.00-15.00

Aiempien webinaarien ja muiden tilaisuuksien tallenteet löydät Wiki-sivulta.

Digivisio-webinaari korkeakoulujen IT-väelle 2.6. klo 13-14.30:

Webinaari on suunnattu erityisesti korkeakoulujen IT-väelle. Tämä on ensimmäinen osa uudessa webinaarisarjassa, jonka tavoitteena on avata Digivision IT-kokonaisuuden isoa kuvaa ja lisätä korkeakoulujen ymmärrystä siitä, mitä kyvykkyyksiä, ratkaisuja ja järjestelmiä hankkeessa kehitetään ja miten näitä mahdollisuuksia hyödyntämällä korkeakoulu voi kehittää omaa toimintaansa. Webinaarisarja jatkuu syyskuussa.

Lue lisää

Oppimisen seuraava luku -podcast-sarja:

Oppimisen seuraava luku –podcast sukeltaa syvälle oppimisen tulevaisuuden teemoihin ja pyrkii lisäämään ymmärrystä oppimiseen ja korkeakoulutukseen vaikuttavista megatrendeistä ja ilmiöistä. Podcastin ensimmäinen jakso ilmestyi 2.5.2023, ja jaksot ovat kuunneltavissa SoundCloudissa, Spotifyssa ja Apple Podcastsissa sekä Digivisio-hankkeen YouTube-kanavalla. Uusi jakso julkaistaan aina tiistaisin toukokuun ajan.

Podcastit kuunneltavissa (tekstivasteet)

Tarkemmat tiedot tapahtumista hankkeen sivuilta

 

*Ilona-webinaarit

Ilona järjestää erilaisia oppimisen inspiraatiowebinaareja useita kertoja kuukaudessa. Vierailevat asiantuntijat ja ajankohtaiset aiheet pitävät yllä mielenkiintoa laajasti teknologian hyödyntämisestä. Sivuilla myös tallenteita menneistä webinaareista

Lue lisää ja ilmoittaudu

 

*Korkeakoulupedagogiikan päivät – Pedaforum 2023, 6.-8.6.2023

Korkeakoulupedagogiikan päivät järjestetään 6.-8.6.2023 Tampereella Hervannassa. Tapahtuman teemana on Kohti kestävää korkeakoulupedagogiikan toimintakulttuuria. Tavoitteena on jakaa kokemuksia hyvistä käytännöistä ja tietoa korkeakoulupedagogisesta tutkimuksesta laadukkaan oppimisen edistämiseksi ja opetuksen kehittämiseksi.

Sivut

 

*EUNIS Congress, 14-16.6.2023, Vigo, Spain

The EUNIS 2023 Congress provides an ideal forum to present and publish the latest results of research, development, and deployment of information technology and systems for Higher Education Institutions.

Web site

 

Digiopetusuutiset-tiedotetta toimittaa Suvi Junes, suvi.junes(at)tuni.fi, Tampereen korkeakouluyhteisön tietohallinnosta