Digiopetusuutisia 10/2022

Digiopetusuutisia 10/2022

Digiopetusuutisia -ajankohtaistiedote kokoaa yhteen opetusteknologiaan ja digiopetukseen liittyviä uutisia, tapahtumia, julkaisuja ja tutkimustietoa. Jos haluat uutiskirjeestä herätteen sähköpostiisi, käy antamassa sähköpostiosoitteesi lomakkeella.

Sisältö:

 • Selvitys: Pajarre, E.: Kansainväliset digipedagogiikan vertaisarvioinnit
 • SeOppi 1/2022
 • Digiturvaviikon tallenteet katsottavissa
 • CFP: ITK2023
 • Tulevat tapahtumat, webinaarit ja tallenteet
  • Digivisio: webinaareja, studiot ja roadshow
  • IT2022, 16.-17.11.2022, Lahti
  • Online Educa Berlin (OEB), 23.-25.11.2022, Berlin

 

 

Selvitys: Pajarre, E.: Kansainväliset digipedagogiikan vertaisarvioinnit

Digivisio-hankkeessa tehty esiselvitys käsittelee kansainvälistä pedagogista yhteistyötä ja MOOC-alustojen käyttöä. Selvitystyön tavoitteena oli kartoittaa, miten suomalaisissa korkeakouluissa tehdään kansainvälistä digipedagogista yhteistyötä, minkälaisia korkeakoulupedagogiikan tukisivustoja on kansainvälisesti käytössä sekä miten MOOC-alustoja käytetään kansainvälisesti korkeakouluympäristössä ja mitä niiden käytössä on tarpeen ennakoida ja huomioida.

Lue aiheesta Digivision sivulta ja lataa esiselvitys

 

SeOppi 1/2022

Lehti tarjoaa ajankohtaista ja syventävää tietoa e-oppimisen uusista ilmiöistä, tuotteista ja ratkaisuista sekä niiden hyödyntämisestä. Lehteä julkaisee Suomen eOppimiskeskus ry.

Julkaisu sisältää artikkeleita mm. seuraavista aiheista:

 • Opetusteknologian trendejä kestävän tulevaisuuden ehdoilla
 • Oppiminen kuuluu kaikille – saavutettavuuskyselyn tuloksia
 • Tiedosta tukea pedagogiseen johtamiseen
 • Vahvuuksia ja tiedettä leikillisesti – vuoden parhaat oppimisratkaisut on palkittu
 • Hyflex-toteutusten muotoilun haasteet ja mahdollisuudet

Lue SeOppi-lehti 

 

Digiturvaviikon tallenteet katsottavissa

Virtuaalinen teemaviikko pidettiin 10-14.10.2022 Digiturva on tekoja! -teemalla. Webinaarien tallenteet on katsottavissa sivuilla. Esitykset tuovat digitaalisen turvallisuuden ajankohtaiset asiat työpaikoille ympäri Suomen ja tarjoaa käytännön keinoja digiturvallisuuden parantamiseen johtajille, digiturvan asiantuntijoille ja organisaatioiden koko henkilöstölle. Ohjelmassa on tuoretta ja näkemyksellistä keskustelua Suomen johtavien asiantuntijoiden kanssa.

Katso tallenteet

 

CFP: ITK2023

Suomen suurin digitaalisen koulutuksen tapahtuma ITK2023 järjestetään Hämeenlinnassa Aulangolla 19.-21.4.2023. Tee esitysehdotuksesi ensi kevään konferenssiin 24.10.-21.11.2022 välisenä aikana teemalla Oppimisen huikea ihanuus. Ehdotukset arvioidaan marras-joulukuussa ja tulokset ilmoitetaan joulu-tammikuussa.

Lue lisää sivuilta

ITK2022 pidettiin 6.-7.10.2022. Konferenssissa esitellyt posterit on julkaistu konferenssin sivuilla.

 

Tulevat tapahtumat, webinaarit ja tallenteet

 *Digivisio: webinaareja, studiot ja roadshow

Digivisio on kaikkien Suomen korkeakoulujen yhteinen hanke, joka avaa oppimisen kansalliset tietovarannot yksilön ja yhteiskunnan käyttöön. Webinaarit esittelevät hankkeen etenemistä. Digivisio-webinaareja järjestetään noin kerran kuukaudessa. Seuraava webinaari pidetään 29.11.

Digipedagogiikan studiot:

Digipedagogiikan studiot on tarkoitettu kaikille kiinnostuneille ja erityisesti korkeakoulujen opettajille sekä pedagogiselle ja tekniselle tukihenkilöstölle.

 • 10. Laadukas digipedagogiikka
 • 11. Modulaarisuuden pedagogiset periaatteet
 • 12. Mikro-oppimisen arviointi

Tarkemmat tiedot tapahtumista hankkeen sivuilta: https://digivisio2030.fi/

 

IT2022, 16.-17.11.2022, Lahti

Vuosittain järjestettävät korkeakoulujen IT-päivät ovat tänä vuonna Lahdessa LAB Ammattikorkeakoulun ja LUT Yliopiston yhteiskampuksella 16.-17.11.2022. Järjestysvastuun päivistä kantaa LUT Yliopisto.

Sivut: https://www.lut.fi/fi/it2022

 

Online Educa Berlin (OEB), 23.-25.11.2022, Berlin

Online Educa Berlin (OEB) is the annual global, cross-sector conference and exhibition on digital learning and training.

Read more: https://oeb.global/

 

 

Digiopetusuutiset-tiedotetta toimittaa Suvi Junes, suvi.junes(at)tuni.fi, Tampereen korkeakouluyhteisön tietohallinnosta