Digiviserrystä lokakuussa

Kuva talitintistä

Digimentorien lokakuun tapaamisessa tutustuttiin etäterveydenhoidon teknologioihin ja uusiin opetusmenetelmiin sekä kokemuksiin näyttöreittikurssin toteuttamisesta. Lisäksi käytimme luovuuttamme suunnitellessamme tammikuussa toteutettavaa perinteistä Digin viemää -tapahtumaa.

Sairaanhoitajaopiskelijat ovat syksyn aikana harjoitelleet digitaalista työskentelyä ja mm. etävastaanottoa moniammatillisessa yhteistyössä. Syksyllä järjestetyissä työpajoissa on tutustuttu mm. VideoVisit-etävastaanottoteknologiaan ja siihen kiinteästi liittyvään Remote-etädiagnostiikkaan, johon kuuluu esimerkiksi laadukas tutkimuskamera ja elektroninen stetoskooppi. Etähoidon digitaaliset palvelut mahdollistavat uudenlaisia hoitotapoja.

Yhteiskuntatutkimuksen näyttöreittikurssilla on saatu hyviä kokemuksia Moodlen oppimispolkujen (rajoitukset ja edistyminen) käytöstä massakurssilla (yli tuhat opiskelijaa). Näyttöreittikurssi sai tänä syksynä uuden opettajan, joka on ohjannut rakenteeltaan selkeää ja samalla monipuolista toteutusta alusta loppuun. Opiskelijan ohjaus on sisäänkirjoitettu kurssin rakenteisiin teknisesti ja pedagogisesti, joten valmiille toteutukselle mukaan hyppääminen oli helppoa.

Näyttöreittikurssilla on innovatiivinen alkutentti, joka testaa kurssin käytäntöjen ja suoritustapojen ymmärtämistä. Tentin voi suorittaa useita kertoja ja varsinaiset kurssiaineistot näkyvät vasta, kun opiskelija on läpäissyt alkutentin. Näin opiskelijat saavat myös kokemuksen Moodle-tentin toiminnallisuudesta sekä ovat varmasti perillä kurssin osaamistavoitteista sekä suoritustavoista.

Näyttöreittikurssi on poikkeuksellinen massakurssi myös sen vuoksi, että automatisoidun palautteen lisäksi opiskelijat saavat myös henkilökohtaista palautetta suorituksistaan. Yhteiskuntatieteiden tiedekunnassa on oltu todella tyytyväisiä näyttöreittikurssin kokemuksiin. Näyttöreitiltä haastattelujen kautta valitut opiskelijat ovat valmiita ja motivoituneita opiskelemaan haluamaansa alaa.

Digin viemää -tapahtuma toteutetaan tänä perjantaina 14. tammikuuta 2022 hybridisti – merkitse ajankohta heti kalenteriisi. yhdessä visioitujen suunnitelmien mukaan tiedossa on mielenkiintoisia kokemuksia pandemia-ajan opetuksesta. Samalla suuntaamme kohti tulevaa tutustuen uusiin teknologioihin ja oppimisen tiloihin.

Flinga-ideointi - linnut

Lintujen kaipaillessa ikkunoiden takana ruokaa, siirrymme vähitellen kohti talvea. Talviaika tuli jo, lumi ja pakkaset antavat vielä odottaa itseään.

Sanna Sintonen & Jarmo Vihmalaakso, digimentoritoiminnan koordinaattorit