Paidiasta on moneksi

Huhtikuun lopussa digimentorit tapasivat pitkästä aikaa kasvokkain. Tuttuja kasvoja näkyi siellä täällä, mutta mukana oli myös uusia ja muuttuneita mentoreita. Kohtaamispaikkana meillä oli tällä kertaa Tampereen korkeakouluyhteisön hieno Paidia-tila Nokia Arenalla. Tila toimii korkeakouluyhteisön ja yritysten kohtaamispaikkana ja vuosi 2022 on erinomainen ajankohta tutustua Paidian toimintaan ja sen mahdollisuuksiin, koska toiminta on juuri käynnistynyt.

Paidia-tiimi esitteli tiloja ja toimintaa. Yksi keskeinen osa Paidiaa on pelitutkimus ja pelillistäminen. Tätä varten tiloissa on kaksi esports-tilaa varustettuna tehokkailla pelitietokoneilla. Koneita voidaan käyttää esimerkiksi tiimien välisiin peliturnauksiin. Myös koululaisryhmät ja erityisryhmät ovat tervetulleita. Lisäksi tiloista löytyy myös muita pelilaitteita. Digimentorit pääsivät hieman kisailemaan ajosimulaattorilla (kuva 2). Osa jouduttiin irrottamaan laitteesta fyysistä voimaa käyttäen, koska ralli imaisi niin hyvin mukaansa.

Ajosimulaattori
Kuva 2. Ajosimulaattori

Paidiassa on perjantaisin avoimien ovien päivät Tampereen korkeakouluyhteisön opiskelijoille ja henkilöstölle klo 9-14 (Community Friday). Tuolloin toimintaan pääsee tutustumaan kevyellä otteella.

Tilat taipuvat paljon muuhunkin kuin pelaamiseen. Saimme kuulla digimentoreilta, että tiloissa on onnistuneesti järjestetty mm. hankkeen hybridiseminaari ja cocktail-tilaisuus. Uusi teknologia ja hyvät tilat innostavat monenlaiseen sosiaaliseen kanssakäymiseen.

Pelintäyteistä huhtikuuta,
Sanna Sintonen, Maria Ilomäki & Jarmo Vihmalaakso,
digimentoritoiminnan koordinaattorit