Silmien täydeltä sylinteriä ja pisteiden rosvousta

Toukokuun digimentoritapaamisessa tavattiin TAMKin Sote Virtual Labissa. Pääsimme tutustumaan uuteen Blooket-sovellukseen, joka tarjoaa kilpailuhenkisen tietovisailukokemuksen pienellä tvistillä. Pelissä saa pisteitä oikeista vastauksista ja oikean vastauksen jälkeen voi avata aarrearkun, jonka sisällön kautta voi menettää keräämiään pisteitä tai moninkertaistaa ne. Käytännössä nopein tai paras tietäjä ei vältämättä voita kisaa, vaan onnekkain. Tämä sovellus voi toimia hyvänä jäänrikkojana ja ryhmäytymisen apuna.

Tapaamisessa digimentorit pääsivät myös ääneen ja jakamaan omia mietteitään kuluneen lukuvuoden varrelta. Joillekin lukuvuosi oli ollut ihan selviytymistä opetuksen moninaisista haasteista, toiset olivat ottaneet videot osaksi omaa arkipäiväänsä ja kaikki olivat oppineet hirvittävästi uutta lukuvuoden aikana.

Neuvottelutilassa meitä ilahdutti Pepper-robotti ja hänen joskus intensiivinen tuijotuksensa. Välillä Pepperiä piti kehottaa olemaan hiljaa, kun hän ei jaksanut oikein keskittyä kuuntelemaan esityksiä.

Pepper-robotti
Pepper-robotti

Sote Virtual Labissa saimme myös ihmetellä Igloo-sylinteritilaa. Sylinteritilassa on 360-asteen kiertävä kangas, johon saadaan heijastettua videokuvaa. Tämä mahdollistaa erilaiset immersiiviset kokemukset. Digimentorit pääsivät nauttimaan TAMKin opiskelijoiden toteuttamista taiteellisista videoista. Kokemus oli psykedeelinen.

Kokemusrikasta kesää, syksyllä nähdään!
Sanna Sintonen, Maria Ilomäki & Jarmo Vihmalaakso,
digimentoritoiminnan koordinaattorit