Etäpäätteet

Kansanperinteen arkistolla on käytössään Kansallisen Audiovisuaalisen Instituutin (KAVI) pääte, jonka kautta pääsee tutustumaan keskeisten televisio- ja radiokanaviemme (mm. TV1, TV2, MTV, Nelonen, YLE Radio Suomi jne. yhteensä 26 kanavaa) kaikkiin ohjelmiin vuodesta 2009 alkaen.

Kansallisarkiston etäpäätteen kautta pääsee käsiksi digitoituihin asiakirjoihin, mm. kahteen keskeiseen henkilöarkistoon, Valtiorikosylioikeuksien syyttäjistön (1918) henkilöakteihin ja EK-Valpon (Valtiollinen poliisi) henkilömappeihin. Nämä kaksi arkistoa sisältävät henkilöasiakirjoja 25 000 henkilöstä ja näiden vaiheista aina 1910-luvulta 1940-luvun loppuun.

Kansalliskirjaston digitoidut sanoma-, aikakauslehti- ja pienpainatekokoelmat ovat myös tarkasteltavissa omilla päätteillään.

Arkistossa on myös tallentava ja kopioiva mikrofilminlukulaite, jonka avulla keskeiset suomalaiset sanomalehdet, Pirkanmaan seurakuntien kirkonkirjat ja mm. Yhdysvaltain ulkoasiainhallinnon asiakirjat 1960-luvulta ovat luettavissa.

Päätteet ja mikrofilminlukulaite sijaitsevat huoneessa E118. Ottamalla yhteyttä arkiston henkilökuntaan päätteet voi varata käyttöönsä. Kansallisarkiston päätteeseen vaaditaan henkilökohtainen käyttölupa. Lomakkeita saa arkistosta.