Ajankohtaisia aiheita maaliskuussa olivat muun muassa Moodlen uudet ominaisuudet, EXAM-tilojen muutokset TAMKin C-talon remontin vuoksi ja Teamsin päivittelyt. Näistä Teamsin Walkie Talkie löysikin jo tiensä vinkkipankkiin.
Digipeda spotlightissa pääsimme kuulemaan ensimmäisiä kokemuksia ohjelmistojen etäkäytöstä. Viime syksynä alkoi TUNI Virtual Desktop -palvelun pilotointi. Palvelu mahdollistaa tietokoneluokkiin asennettujen ohjelmien etäkäytön omilla koneilla ja moni digimentori olikin jo ehtinyt kokeilemaan, miten virtuaalinen työpöytä toimii. Etäkäyttömahdollisuus onkin jo osoittanut hyödyllisyytensä erilaisissa etäopiskelutilanteissa. Etäkäyttö edellyttää tietenkin voimassaolevia TUNI-tunnuksia. Rajoituksia etäkäytölle saattavat aiheuttaa esimerkiksi lisenssit, mutta toisaalta taas Windows-ohjelmistojen hyvä saavutettavuus muiden käyttöjärjestelmien kautta on saanut paljon kiitosta. Tämäkin aihe poikii varmasti Vinkkipankkiin lisää sisältöä!
Yhteisenä kiinnostuksen kohteenamme on Moodlen oppimisanalytiikan mahdollisuudet. Toisen spotlightin aihetta lähestyimme kysymyksillä siitä, miten ja kuinka paljon Moodlen nykyisiä raportointityökaluja, kuten edistymisen seuranta, analytiikkakaaviot (mm. aktiivisuuden jakaantuminen ja materiaalien avaukset) ja lokidata, käytetään sekä kuinka hyödyllisinä nämä ominaisuudet koetaan. Keskustelimme siitä, millaista dataa tai visualisointeja toivotaan opiskelijoista tai kursseista, jotta oppimisen ohjaaminen tai opetuksen kehittäminen olisi helpompaa.
Analytiikan ja raportoinnin kehittäminen linkittyi keskustelussamme myös arviointiin. Sopivasti meneillään onkin TLC:n Arvioinnin kehittämisen -webinaarisarja, missä seuraavaksi jaetaan parhaita käytäntöjä. Webinaarit ovat katsottavissa myös tallenteina (kts. TLC).
Mahtavaa maaliskuuta,
Sanna Sintonen & Jarmo Vihmalaakso,
digimentoritoiminnan koordinaattorit
Kuva: Pixabay