Kiinnostus klarinettiin syttyi jo pikkupoikana
Eihän siinä pakkomielteessä mitään järkeä ollut, mutta 8-vuotiaana vanhemmat antoivat mahdollisuuden aloittaa ensin nokkahuilun soiton ja sen jälkeen klarinetin harjoittelun, Pekka naurahtaa.
Sittemmin klarinetti onkin pysynyt tiiviisti Pekan kädessä, ensin 18 vuotta Tampereen kaupunginorkesterissa ja sitten Tampereen konservatoriossa. Sen jälkeen Pekka siirtyi opettamaan PIRAMKiin, TAMKissa Pekka on opettanut jo 20 vuotta. Melkoisen kunnioitettava ura, sen aikana on tullut puhallettua klarinettiin kerran jos toisenkin. Ja klarinetti soi Pekan perheessä jatkossakin, Pekan 13-vuotias poika on kuulemma jo erittäin taitava klarinetin soittaja.
Pekka kertoo, että klarinetin lisäksi yhteismusisointi on hänen sydäntään lähellä. Klarinetti pääsee oikeuksiinsa yhdessä soitettaessa, ja yhteismusisointia voi TAMKissa tehdä paljonkin.
Meillä on TAMKissa on jonkin verran klarinetin soittajia, mutta aina toki kaivataan lisää. Saimme juuri Dimas Ruiz Santosin orkesterinjohdon ja orkesterimusiikin uudeksi opettajaksi, ja hän on erittäin innostava persoona. Lisäksi täällä on erinomaiset mahdollisuudet verkostoitua sekä saada oppia ja vaikutteita jo ammatissa toimivilta, toteaa Pekka.
TAMKista ammatillinen ja pedagoginen pätevyys
Pekan mukaan TAMK on erinomainen paikka hankkia samalla sekä ammatillinen osaaminen että pedagoginen pätevyys esimerkiksi musiikkiopistoissa opettamiseen. Moni hankkii TAMKilta vankan astinlaudan Sibelius-Akatemiaan tai vaikkapa ulkomailla suoritettaviin maisterinopintoihin.
Yhteistyömme Puolustusvoimien soittokuntien kanssa avaa myös paljon verkostoitumismahdollisuuksia. Moni puhallin- tai lyömäsoittaja työllistyykin sinne varusmiespalvelun suorittamisen jälkeen. Vaatimuksena on ammatillinen pätevyys ja tosiaankin varusmiespalvelun suorittamien. Siellä on loistavat edellytyksestä päästä eteenpäin ja työelämään.
Pekka korostaa myös orkesteriakatemian ainulaatuista konseptia, joka on saanut vaikutteita mm. Göteborgista ja Norjasta. Tässä mestari-kisälli -mallissa TAMKin opiskelijat pääsevät harjoittelemaan Tampereen Filharmonian soittajien opastuksessa.
Eli jos harjoittelet ahkerasti, voit päästä soittamaan Tampereen Filharmonian soittajien kanssa heidän konserteissaan, mainostaa Pekka.