Koulutus alkoi Tapahtumaturvallisuus kurssilla. Kouluttajana toimi Ari Solja Security Events yrityksestä. Arin käytännönläheinen tapa käsitellä turvallisuuteen liittyviä asioita oli hyvin valaisevaa ja opiskelijat saivat ensiarvoisen tärkeää oppia suoraan tapahtuma-alan ytimestä. Kurssilla oli etäluentoja, jotka myös tallennettiin myöhempää katselua varten sekä venuevierailu kolmeen eri tapahtumapaikkaan Tampereella: Tullikammari (kuva), Tampere talo ja Pirkkahalli.
Toinen sisällöltään hyvin ajankohtainen kurssi Vastuullisuus toteutettiin pääosin virtuaalikurssina ELMA-alustaa hyödyntäen. Kurssin pystyi siis tekemään pitkälti omien aikataulujen mukaisesti. Tellervo Kraft piti hybriditoteutuksena esityksen häirintäyhdyshenkilön työstä. Tämä esitys tallennettiin.
Kevään kolmas kurssi oli (hirviömäiseltä) nimeltään Tuotantoprosessien osien johtaminen ja toteutus, joka kansan suussa muotoutui lyhenteeksi TOJO. Kurssilla käsiteltiin tapahtuma-alaa yleisesti, yleisö- ja yritystapahtumia sekä markkinointia ja tiedotusta. Opiskelijat jaettiin kurssilla kahteen ryhmään ”tuottajaryhmä” ja ”tekniikkaryhmä”. Muutama opiskelija kuului aiemman osaamisensa perusteella molempiin ryhmiin. Tekniikkaryhmän opiskelu keskittyi Akun tehtaalle, jossa opetusaiheina oli äänen miksaus, valo-ohjaus, stagemanagerointi ja RF-koordinointi. TAMKin lehtori Pauliina Airaksinen-Aminoff vastasi Johtajuus-teeman opetuksesta. Yksi tärkeä aihe, jota kurssilla käsiteltiin, on vapaaehtoiskoordinointi. TOJO-kurssi jatkuu vielä syksyn mittaan.
Ennen kesän harjoittelujaksoa TAMKin lehtori Mika Kylänen briiffasi kurssin Asiakaskokemus ja kaupallistaminen, joka järjestetään varsinaisesti syksyllä. Tällä kurssilla tavallaan kiteytyy se, mistä Taotao-hankkeessa on myös kysymys: Tapahtumien kehittämisestä tapahtumakävijälle entistä ikimuistoisemmaksi kokemukseksi.
Teksti: Antti Haapio
Kuva: Jana Machackova-Oey