EXAM-tietokoneet ovat Windows 10 -koneita, joissa on rajattu ohjelmistovalikoima eikä vapaata pääsyä nettiin. Ohjelmistojen käyttöä ei voi rajoittaa tenttikohtaisesti.

Koneilla on tentin aikana käytettävissä seuraavat ohjelmat:

• Calculator – Laskin (pikakuvake työpöydällä)
  • Dia 0.97.2
  • Eclipse IDE for Java EE Developers
  • Enterprise Architect 14
  • Haskell Platform 8.6.5
  • IBM SPSS Statistics 25
  • Java Development Kit 8 Update 141 64bit
  • JVSview
  • Matlab R2019a
  • Microsoft Office 2019: Word, Excel, PowerPoint (ei oikolukua)
  • Microsoft Visual Studio Code
  • Mozilla Firefox ESR
  • NetBeans IDE 8.2
  • Node.js 8.12.0 LTS
  • Notepad – Muistio
  • Notepad++ 7.6.3
  • Paint -kuvakäsittelyohjelma (Windows 10:n oletusohjelma)
  • PDF -lukuohjelma (Windows 10:n oletusohjelma)
  • PHP for Windows 5.6
  • PyCharm Community Edition 2018.1
  • Python 3.7.3 (oletusasennuksen moduulit + NumPy, Matplotlib, Pandas)
  • R 3.6.2
  • R-Studio 1.1.456
  • RuSlav – Venäläisen Windows-standardin mukainen näppäinjärjestys (Tools-valikossa koneen työpöydällä)
  • 7-Zip 16.00

Lisäksi EXAM-tietokoneilta on avattu pääsy seuraaviin Tampereen korkeakouluyhteisön sisäisiin verkkosovelluksiin, joissa on erilliset käyttäjärajaukset:

• Mathcheck
  • Plussa
  • WETO (Exam WETO)

Kaikissa tietokoneissa, poislukien Virta 123 -tilan koneet, on kosketusnäyttö, jonka tarkkuus vastaa tussitaululle piirtämistä. Lisäksi on 6 kpl MS Surface Studio piirtonäyttökoneita (Hervannan Konetalon tenttitila ja esteetön tenttitila)​, joiden tarkkuus vastaa paperille kirjoittamista ja piirtämistä. Piirtonäyttökoneen voi valita pakolliseksi tentin asetuksista: “Perustiedot > Tenttiin vastaamisessa tarvittavat ohjelmistot”.

Opettajat: Jos listalta ei löydy tentissä tarvittavaa ohjelmaa

Pienet (alle 50 Mt) ilman asennusta toimivat ohjelmat voi liittää suoraan tentin liitetiedostoksi.

Mieti voisiko jotain jo EXAM-koneilla olevaa ohjelmaa käyttää? Esimerkiksi kaavioita voi piirtää monipuolisesti PowerPointilla ja Dialla.

Tarvittaessa ota ajoissa yhteyttä IT Helpdeskiin (it-helpdesk@tuni.fi) ja kerro tarpeesi, niin mietitään yhdessä ratkaisuvaihtoehtoja.

Huomioi seuraavat:

• Mikä on tavoiteaikataulu? Ota yhteyttä vähintään kuukautta ennen, mielellään aikaisemmin.
  • Ohjelman lisenssin pitää olla avointa lähdekoodia, täysin ilmainen freeware-lisenssi tai kaikki Tampereen korkeakouluyhteisön käyttäjät kattava lisenssi.
  • Ohjelmat asennetaan aina kaikkiin EXAM-tiloihin ja kaikille EXAM-koneille.
  • Jos ohjelman lisenssi sallii vain tietyn rajoitetun määrän yhtäaikaisia käyttäjiä, se ei todennäköisesti sovellu EXAM-käyttöön ellei yhtäaikaisten käyttäjien sallittu määrä ole hyvin suuri.