❔ Tenttivierailun ohjeet

Tenttivierailu tarkoittaa sitä, että opiskelija suorittaa oman korkeakoulun opintojakson tentin jonkun toisen korkeakoulun EXAM-tenttitilassa. Opiskelijan vastuulla on tarkistaa ennen tenttivarauksen tekoa kohdekorkeakoulun ohjeista tenttitilojen aukioloajat, ohjeet tenttitilaan pääsemiseksi sekä muut korkeakoulukohtaiset ohjeet. Ennen varausta varmistetaan myös, että vieraskorkeakoulun tenttikoneella on käytettävissä tentissä tarvitut ohjelmistot. Toisen korkeakoulun tilassa tentittäessä noudatatetaan kyseisen korkeakoulun valvontaperiaatteita ja tilan käyttöohjeita. Korkeakoulut, joissa tenttivierailu on tällä hetkellä mahdollista, voit tarkistaa EXAM Tenttivierailu-sivustolta.

Tenttivierailun varausohjeet opiskelijalle

Tenttivierailu Tampereen yliopistossa

Testaa etukäteen, että kirjautuminen Tampereen yliopiston TUNI EXAMiin onnistuu oman korkeakoulusi tunnuksilla. Jos kirjautuminen ei onnistu normaalisti, et voi valitettavasti toistaiseksi tehdä tenttivierailua. Huomaa, että tenttivarauksesi näkyy vain kotikorkeakoulusi EXAMissa. Testaa kirjautumista tästä.

Sähköisessä tentissä noudatetaan sähköisen näytön ohjeita. Käyttäessäsi Tampereen yliopiston EXAMia sitoudut Tampereen yliopiston käyttösääntöihin.

Työasemat ovat Windows-koneita, joissa on rajattu ohjelmistovalikoima eikä vapaata pääsyä nettiin. Katso käytettävissä olevat ohjelmistot.

Tilassa on reaaliaikainen ja tallentava kameravalvonta, jonka valvonnasta vastaa Tenttipalvelut (tenttipalvelut.tau@tuni.fi).

Muualta tuleville opiskelijoille on varattu käyttöön EXAM-luokka TA203 (Mon-Fri 8-16) Tietotalossa   Hervannan kampuksella. HUOM! Korona-poikkeustilanteesta johtuen Tietotalon ulko-ovet ovat lukittuina. Ota hyvissä ajoin ennen tenttiä yhteyttä Tietotalon infopisteeseen (tietotalo.info@tuni.fi) ja sovi rakennukseen pääsystä.

Huomaathan, että tenttivaraus on muualta tuleville opiskelijoille mahdollista ainoastaan ma-pe klo 8-16 (poislukien arkipyhät)! Muina aikoina tilaan on kulku ainoastaan kulkukortilla.

Ilmoittautuminen ja tilan varaaminen tehdään oman korkeakoulun EXAMissa, jos muuta ei ole sovittu.

Ennen tenttisuoritustasi, lue ohjeet