❔ Tenttivierailun ohjeet

 

Tenttivierailu tarkoittaa, että opiskelija suorittaa oman korkeakoulunsa opintojakson EXAM-tentin toisen korkeakoulun EXAM-tilassa. Opiskelijan vastuulla on lukea kohdekorkeakoulun tenttivierailuohjeet ennen tenttivierailuvarauksen tekoa. Ohjeet sisältävät muun muassa tiedon tenttivierailutilan aukioloajoista, miten tilaan kuljetaan ja mitä ohjelmistoja kohdekorkeakoulun EXAM-koneella on käytettävissä tentin aikana. Nämä määrittävät sen, onko kyseistä tenttiä mahdollista suorittaa tenttivierailuna kohdekorkeakoulussa. Lisäksi opiskelijan on luettava kohdekorkeakoulun EXAM-tilojen käyttösäännöt, koska kohdekorkeakoulussa noudatetaan kyseisen korkeakoulun EXAM-tilojen valvontaperiaatteita ja käyttösääntöjä.

Korkeakoulut, joissa tenttivierailu on mahdollista, voit tarkistaa valtakunnalliselta EXAM-tenttivierailu -sivustolta (e-exam.fi). Sieltä löydät korkeakoulut, jotka ovat mukana EXAM-tenttivierailupalvelun tuottamisessa, ja näiden korkeakoulujen tenttivierailuohjeiden suorat linkit. Jokainen näistä korkeakouluista on avannut korkeakoulunsa EXAM-tilaan vähintään yhden EXAM-tenttivierailukoneen. Huomioithan, että suosituimmissa tenttivierailupalvelua tarjoavissa korkeakouluissa tenttivierailun varaustilanne saattaa ajoittain olla ruuhkautunut. Jos vapaita tenttiaikoja ei löydy kyseisen tentin tenttiperiodin ajalta, varaa tenttiaikasi toisesta tenttivierailupalvelua tarjoavasta korkeakoulusta tai oman korkeakoulusi EXAM-tilasta. Kohdekorkeakoulun esteettömät tai erityistenttitilat eivät ole tenttivierailijoiden käytettävissä.

 

Tenttivierailuvarauksen tekeminen

  1. Kirjaudu kotikorkeakoulusi EXAM-järjestelmään. Jos olet opiskelijana useammassa korkeakoulussa, kirjaudu sen korkeakoulun EXAM-järjestelmään, jonka opintojakson tentti on kyseessä.
  2. Avaa EXAM-järjestelmästä Tentit-sivu ja hae tenttiä opintojakson koodilla, tentin nimellä tai tentaattorin nimellä.
  3. Kun olet löytänyt etsimäsi tentin, paina sen kohdalla olevaa Ilmoittaudu-painiketta.
  4. Ilmoittautumisen jälkeen järjestelmä ohjaa sinut Varaustiedot-sivulle. Paina Valitse tenttitila -otsikon kohdalta linkkiä Tenttiajanvaraus ulkopuolisesta oppilaitoksesta.
  5. Valitse Organisaatio-valikosta kohdekorkeakoulu. Sen jälkeen valitse Tenttitila-valikosta, missä EXAM-tilassa haluat suorittaa tentin tenttivierailuna.
  6. Valitse varauskalenterista sinulle sopiva tenttiaika.
  7. Lopuksi paina Vahvista varaus -painiketta. Saat sähköpostiisi vahvistuksen tekemästäsi varauksesta.

 

Tenttivierailu Tampereen yliopistossa

Testaa etukäteen, että kirjautuminen Tampereen yliopiston TUNI EXAM -järjestelmään onnistuu kotikorkeakoulusi tunnuksilla: Kirjautuminen TUNI EXAMiin. Jos kirjautuminen ei onnistu, et voi toistaiseksi tehdä tenttivierailua. Jos tenttivierailun pitäisi olla mahdollista, ota yhteyttä kotikorkeakoulusi EXAM-tukeen.

Ilmoittautuminen tenttiin ja suoritusajankohdan varaus tehdään kotikorkeakoulun EXAM-järjestelmässä. Huomaa, että tenttivarauksesi näkyy vain kotikorkeakoulusi EXAMissa.

Tampereen yliopiston tenttivierailutilana toimii Hervannan kampuksella sijaitseva Tietotalon EXAM-tila TA203. Tilassa TA203 on neljä tenttivierailijoiden käytössä olevaa EXAM-konetta, mutta loput ovat Tampereen yliopiston opiskelijoiden käytössä. Tenttivirailu Tietotalossa on mahdollista ainoastaan ma-pe klo 8-16 (poislukien arkipyhät). Kulje Tietotaloon rakennuksen pääsisäänkäynnin kautta (talon pitkällä seinustalla), joka on auki arkisin ma-pe klo 7.45 -16.00. Et tarvitse kulkukorttia tenttivierailusi aikana.

Sähköisessä EXAM-tentissä noudatetaan Tampereen yliopiston sähköisen tenttimisen ohjeita. Vieraillessasi Tampereen yliopiston EXAM-tilassa sitoudut myös noudattamaan Tampereen yliopiston EXAM-tilojen käyttösääntöjä. EXAM-tiloissa on reaaliaikainen ja tallentava kameravalvonta, jonka valvonnasta vastaa Tenttipalvelut (tenttipalvelut.tau@tuni.fi).

Tampereen yliopiston EXAM-tilojen työasemat ovat Windows-koneita, joissa on rajattu ohjelmistovalikoima. Vapaata pääsyä nettiin ei ole. Tentin aikana käytössäsi olevat ohjelmistot voit tarkistaa Ohjelmistot-sivulta. Huomioithan, että sähköisessä EXAM-tentissä ei ole mahdollista käyttää paperia muistiinpanojen tai tenttivastausten kirjoittamiseen.

Lue lisäksi seuraavat ohjeet ennen tenttisuoritustasi:

 

Tenttivierailu Tampereen ammattikorkeakoulussa

EXAM-tenttivierailu on mahdollista myös Tampereen ammattikorkeakoulussa 1.11.2021 alkaen. TAMK:n tenttivierailuohjeet löydät seuraavalta sivulta: https://sites.tuni.fi/tamk-exam/tenttivierailu/

 

Hervannan kampuksen Tietotalon sisäänkäynti.
Tampereen yliopiston EXAM-tenttivierailutila sijaitsee Hervannan kampuksen Tietotalossa.