❔ Tenttivierailun ohjeet

Tenttivierailu tarkoittaa, että opiskelija suorittaa oman korkeakoulunsa opintojakson EXAM-tentin toisen korkeakoulun EXAM-tilassa. Opiskelijan vastuulla on lukea kohdekorkeakoulun tenttivierailuohjeet ennen tenttivierailuvarauksen tekoa. Ohjeet sisältävät muun muassa tiedon tenttivierailutilan aukioloajoista, miten tilaan kuljetaan ja mitä ohjelmistoja kohdekorkeakoulun EXAM-koneella on käytettävissä tentin aikana. Nämä määrittävät sen, onko kyseistä tenttiä mahdollista suorittaa tenttivierailuna kohdekorkeakoulussa. Lisäksi opiskelijan on luettava kohdekorkeakoulun EXAM-tilojen käyttösäännöt, koska kohdekorkeakoulussa noudatetaan kyseisen korkeakoulun EXAM-tilojen valvontaperiaatteita ja käyttösääntöjä.

Korkeakoulut, joissa tenttivierailu on mahdollista, voit tarkistaa valtakunnalliselta EXAM-tenttivierailu -sivustolta (e-exam.fi). Sieltä löydät korkeakoulut, jotka ovat mukana EXAM-tenttivierailupalvelun tuottamisessa, ja näiden korkeakoulujen tenttivierailuohjeiden suorat linkit. Jokainen näistä korkeakouluista on avannut korkeakoulunsa EXAM-tilaan vähintään yhden EXAM-tenttivierailukoneen. Huomioithan, että suosituimmissa tenttivierailupalvelua tarjoavissa korkeakouluissa tenttivierailun varaustilanne saattaa ajoittain olla ruuhkautunut. Jos vapaita tenttiaikoja ei löydy kyseisen tentin tenttiperiodin ajalta, varaa tenttiaikasi toisesta tenttivierailupalvelua tarjoavasta korkeakoulusta tai oman korkeakoulusi EXAM-tilasta. Huomioithan, että opintojen aikaisista yksilöllisistä järjestelyistä vastaa aina opiskelijan kotikorkeakoulu.

 

Tenttivierailuvarauksen tekeminen

  1. Kirjaudu kotikorkeakoulusi EXAM-järjestelmään. Jos olet opiskelijana useammassa korkeakoulussa, kirjaudu sen korkeakoulun tunnuksilla ja sen korkeakoulun EXAM-järjestelmään, jonka opintojakson tentti on kyseessä.
  2. Avaa EXAM-järjestelmästä Tentit-sivu ja hae tenttiä opintojakson koodilla, tentin nimellä tai tentaattorin nimellä.
  3. Kun olet löytänyt etsimäsi tentin, paina sen kohdalla olevaa Ilmoittaudu-painiketta.
  4. Ilmoittautumisen jälkeen järjestelmä ohjaa sinut Varaustiedot-sivulle. Paina Valitse tenttitila -otsikon kohdalta linkkiä Tenttiajanvaraus ulkopuolisesta oppilaitoksesta.
  5. Valitse Organisaatio-valikosta kohdekorkeakoulu. Sen jälkeen valitse Tenttitila-valikosta, missä EXAM-tilassa haluat suorittaa tentin tenttivierailuna.
  6. Valitse varauskalenterista sinulle sopiva tenttiaika.
  7. Lopuksi paina Vahvista varaus -painiketta. Saat sähköpostiisi vahvistuksen tekemästäsi varauksesta.

 

Tenttivierailu Tampereella (TUNI EXAM)

Ilmoittautuminen tenttiin ja suoritusajankohdan varaus tehdään kotikorkeakoulun EXAM-järjestelmässä. Tenttivarauksesi näkyy vain kotikorkeakoulusi EXAMissa. TUNI EXAM -järjestelmän ylläpito ei näe tenttisuorituksen tietoja.

Tampereen yliopiston tenttivierailutilana toimii Hervannan kampuksella sijaitseva Tietotalon EXAM-tila TA203. Tilassa TA203 on viisi tenttivierailijoiden käytössä olevaa EXAM-konetta, mutta loput ovat Tampereen yliopiston opiskelijoiden käytössä. Tenttivirailu Tietotalossa on mahdollista ainoastaan ma-pe klo 8-16 (poislukien arkipyhät). Kulje Tietotaloon rakennuksen pääsisäänkäynnin kautta (talon pitkällä seinustalla), joka on auki arkisin ma-pe klo 7.45 -16.00. Et tarvitse kulkukorttia tenttivierailusi aikana.

Tampereen ammattikorkeakoulun tenttitilojen katuosoite on Kuntokatu 3, 33520 Tampere. TAMKin tenttivierailutietokoneet sijaitsevat EXAM-tilassa B3-23. Ennen tenttiä sinun tulee lainata kulkukortti Kuntokatu 3 -aulassa sijaitsevasta infosta. Esitä henkilökorttisi väliaikaisen kulkukortin noutamisen yhteydessä. Lähtiessäsi palauta kulkukortti infoon. Tilassa B3-23 on kaksi tenttivierailijoiden käytössä olevaa EXAM-tenttivierailukonetta, ja loput ovat Tampereen korkeakouluyhteisön opiskelijoiden käytössä. Vierailukoneiden numerot ovat 21 ja 22. Tenttivierailukoneille on asennettu TUNI EXAM -ohjelmistovalikoima ja molemmilla tietokoneilla on lisävarusteena piirtonäyttö. Koneet sijaitsevat oven vieressä vasemmalla. Tenttivierailu on mahdollista ainoastaan ma-pe kello 9-16 (pois lukien arkipyhät).

Sähköisessä EXAM-tentissä noudatetaan Tampereen korkeakouluyhteisön sähköisen tenttimisen ohjeita. Vieraillessasi TUNI EXAM-tilassa sitoudut myös noudattamaan tilojen käyttösääntöjä. Tiloissa on reaaliaikainen ja tallentava kameravalvonta. Yliopiston kampuksella valvonnasta vastaa tenttipalvelut (tenttipalvelut.tau@tuni.fi). ja Tampereen ammattikorkeakoulun tiloijen valvonnasta vastaavat koulutuksen koordinaattorit (tenttiterraario.tamk@tuni.fi).

EXAM-tilojen työasemat ovat Windows-koneita, joissa on rajattu ohjelmistovalikoima. Vapaata pääsyä nettiin ei ole. Tentin aikana käytössäsi olevat ohjelmistot voit tarkistaa Ohjelmistot-sivulta. Huomioithan, että sähköisessä EXAM-tentissä ei ole mahdollista käyttää paperia muistiinpanojen tai tenttivastausten kirjoittamiseen.

Lue lisäksi seuraavat ohjeet ennen tenttisuoritustasi:

 

Hervannan kampuksen Tietotalon sisäänkäynti.

Tampereen yliopiston EXAM-tenttivierailutila sijaitsee Hervannan kampuksen Tietotalossa.