❔ Tenttivierailun ohjeet

Tenttivierailu tarkoittaa sitä, että opiskelija suorittaa oman korkeakoulunsa opintojakson EXAM-tentin jonkun toisen korkeakoulun EXAM-tilassa. Opiskelijan vastuulla on tarkistaa ennen tenttivarauksen tekoa kohdekorkeakoulun ohjeista tenttitilojen aukioloajat, ohjeet tenttitilaan pääsemiseksi sekä muut korkeakoulukohtaiset ohjeet. Ennen varausta on myös varmistettava, että kohdekorkeakoulun tenttikoneella on käytettävissä tentissä tarvittavat ohjelmistot. Toisen korkeakoulun tilassa noudatatetaan kyseisen korkeakoulun valvontaperiaatteita ja tilan käyttösääntöjä. Korkeakoulut, joissa tenttivierailu on tällä hetkellä mahdollista, voit tarkistaa EXAM Tenttivierailu -sivustolta.

Tenttivierailun varausohjeet opiskelijalle

Tenttivierailu Tampereen yliopistossa

Testaa etukäteen, että kirjautuminen Tampereen yliopiston TUNI EXAM -järjestelmään onnistuu oman korkeakoulusi tunnuksilla. Jos kirjautuminen ei onnistu normaalisti, et voi toistaiseksi tehdä tenttivierailua. Jos tenttivierailun pitäisi olla mahdollista, ota yhteyttä oman korkeakoulusi EXAM-tukeen. Testaa kirjautumista tästä.

Ilmoittautuminen tenttiin ja suoritusajankohdan varaus tehdään oman korkeakoulun EXAM-järjestelmässä. Huomaa, että tenttivarauksesi näkyy vain kotikorkeakoulusi EXAMissa. Tenttivirailu Tampereen yliopistossa on mahdollista ainoastaan ma-pe klo 8-16 (poislukien arkipyhät).

Sähköisessä tentissä noudatetaan sähköisen näytön ohjeita. Käyttäessäsi Tampereen yliopiston TUNI EXAMia sitoudut Tampereen yliopiston käyttösääntöihin.

Tampereen yliopiston EXAM-tilojen työasemat ovat Windows-koneita, joissa on rajattu ohjelmistovalikoima. Vapaata pääsyä nettiin ei ole. Tarkista käytettävissä olevat ohjelmistot. Huomioithan, että sähköisessä tentissä ei ole mahdollista käyttää paperia muistiinpanojen tai tenttivastausten kirjoittamiseen.

Tilassa on reaaliaikainen ja tallentava kameravalvonta, jonka valvonnasta vastaa Tenttipalvelut (tenttipalvelut.tau@tuni.fi).

Tenttivierailu Tampereen yliopistossa on mahdollista Hervannan kampuksella EXAM-tilassa TA203 , Tietotalo. HUOM! Koronavirusepidemian aiheuttaman poikkeustilanteen takia Tietotalon ulko-ovet ovat lukittuina. Ota hyvissä ajoin ennen tenttiä yhteyttä Tietotalon infopisteeseen (tietotalo.info@tuni.fi) ja sovi rakennukseen pääsystä.

Lue seuraavat ohjeet ennen tenttisuoritustasi: