Seinäjoen yliopistokeskus

EXAM-tila

Tampereen yliopistolla on sähköinen tenttitila Seinäjoen yliopistokeskuksessa. Tila sijaitsee Frami C -rakennuksen ensimmäisessä kerroksessa. Tilan ulkopuolella on avaimilla lukittavat säilytyskaapit päällysvaateiden ja tavaroiden säilytykseen. Tilaan kulkemiseen käytetään mobiilitunnistetta. Ohjeet mobiilitunnistautumisesta löydät alta.

Tila: C140.4.2, Frami C
Osoite: Kampusranta 9C, 60320 Seinäjoki
Aukioloajat: ma-su 8-21

  • Koneita: 6
  • Kuulokkeet
  • Piirtomahdollisuus touch-näytöllä
  • Korkeussäädettävä pöytä

 

Mobiilitunnisteen tilaaminen ja aktivointi

Mobiilitunnistautuminen tarkoittaa, että tenttitilan ovella tunnistaudutaan älypuhelimeen ladattavan sovelluksen ja henkilökohtaisen mobiilitunnisteen avulla. Mobiilitunnisteen tilaus kestää arviolta 3 arkipäivää, joten tilaathan sen ajoissa ennen tenttivarauksesi ajankohtaa. Alta löydät tarkemmat ohjeet mobiilitunnistautumisesta, ja lisäksi voit tutustua mobiilitunnistautumiseen seuraavan videon avulla: Getting started with the HID Mobile Access app (Youtube).

1. Tee palvelupyyntö osoitteessa https://www.frami.fi/palvelupyynnot/

Täytä palvelupyyntölomake seuraavasti:

  •  Valitse luokka ”Mobiilitunnistetilaukset”.
  •  Kirjoita kuvaukseksi esim. ”Sähköisen tenttitilan käyttö”.
  •  Valitse rakennukseksi ”Frami C”.
  •  Kirjoita yritykseksi ”Tampereen yliopisto”.
  •  Täytä yhteystietosi. Huom.! Käytä Tuni-sähköpostiasi.
  •  Paina Lähetä-painiketta.

Kun mobiilitunniste on tilattu, sinulle tehdään Seinäjoen yliopistokeskuksen kulunvalvontajärjestelmään profiili, johon kirjataan seuraavat henkilötiedot: nimi, puhelinnumero, Tuni-sähköposti ja mobiilitunnisteen käyttöönottovuosi. Saat Tuni-sähköpostiisi ilmoituksen, kun mobiilitunnisteesi on luotu.

2. Aktivoi mobiilitunniste aktivointikoodin avulla

Aktivoi mobiilitunniste mahdollisimman pian, koska saamasi sähköpostin sisältämä aktivointikoodi on voimassa vain 5 vuorokautta. Ohjeet mobiilitunnisteen aktivointiin löydät saamastasi sähköpostista. Mobiilitunnisteen aktivointi ja käyttö vaatii, että lataat älypuhelimeesi mobiilitunnistautumisen sovelluksen, jonka nimi on HID Mobile Access.

Mobiilitunnisteen käyttö

Kun olet aktivoinut mobiilitunnisteen, sinulla on voimassa kulkuoikeus Seinäjoen yliopistokeskuksen EXAM-tilaan. Kulkuoikeus on voimassa lukuvuoden loppuun asti. Lukuvuoden 2023-2024 aikana aktivoidun mobiilitunnisteen voimassaoloaika päättyy 30.6.2024. Seuraavan lukuvuoden alussa sinun on tilattava mobiilitunniste uudelleen, mikäli sinulla on vielä tarve käyttää kyseistä EXAM-tilaa sähköiseen tenttimiseen.

Kun käytät EXAM-tilaa Seinäjoen yliopistokeskuksessa, tulee sinun tunnistautua mobiilitunnisteen avulla, jotta saat tenttitilan oven auki. Avaa mobiilitunnistautumisen sovellus (HID Mobile Access) ja siirrä puhelin oven vieressä sijaitsevan kulkulaitteen eteen (kuva alla). Kun kulkulaite näyttää vihreää valoa, saat oven auki. Jätä puhelimesi tilan sisäpuolella olevaa säilytyslokeroon. Puhelin tulee jättää äänettömänä lukolliseen kaappiin.

Jos vierailet Frami C-rakennuksen EXAM-tilassa ensimmäistä kertaa, suosittelemme testitentin suorittamista, jotta voit samalla testata mobiilitunnistautumista etukäteen ennen varsinaista tenttiä.

Tenttitilan oven vieressä on kulkulaite, jonka edessä puhelinta pidetään. Kulkulaitteeseen syttyy vihreä valo, kun tunnistautuminen on onnistunut.
Kuva 1. Mobiilitunnistautuminen tenttitilan ovella

 

Ongelmatilanteiden ohjeet

Otathan ongelmatilanteissa yhteyttä sähköpostitse osoitteeseen exam@tuni.fi. EXAM-tenteissä ei ole saatavilla reaaliaikaista tukea.

Jos mobiililaitteesi katoaa tai vaihtuu, tulee sinun ilmoittaa asiasta Frami C-rakennuksen kiinteistönhoidolle, jotta vanhan laitteen tiedot voidaan poistaa järjestelmästä. Tämän jälkeen saat tarvittaessa uuden mobiilitunnisteen uuteen mobiililaitteeseesi. Tee palvelupyyntö osoitteessa https://www.frami.fi/palvelupyynnot/ ja kerro tapahtuneesta.

Huom. Kulkuoikeutesi on voimassa vain kuluvan lukuvuoden loppuun asti. Jos kulkuoikeutesi on päättynyt, sinun on tilattava mobiilitunniste uudelleen, mikäli tarvitset sitä vielä jatkossa. Tee palvelupyyntö osoitteessa https://www.frami.fi/palvelupyynnot/ ja kerro, että haluat uusia mobiilitunnisteen.

 

Seinäjoen yliopistokeskuksen EXAM-tilan ulkopuolella on vihreät säilytyskaapit päällysvaatteiden ja tavaroiden säilytystä varten.
Kuva 2. Tenttijöiden käytössä olevat säilytyskaapit