Seinäjoen yliopistokeskus

EXAM-tila

Tampereen yliopistolla on sähköinen tenttitila Seinäjoen yliopistokeskuksessa. Tila sijaitsee Frami C -rakennuksen ensimmäisessä kerroksessa. Tilaan kulkemiseen käytetään mobiilitunnistautumista, joka tarkoittaa sitä, että tenttitilan ovella tunnistaudutaan älypuhelimeen ladattavan sovelluksen ja henkilökohtaisen mobiilitunnisteen avulla. Mobiilitunnisteen tilaus kestää arviolta 3 arkipäivää, joten tilaathan sen ajoissa ennen tenttivarauksesi ajankohtaa. Tilan ulkopuolella on avaimilla lukittavat säilytyskaapit päällysvaateiden ja tavaroiden säilytykseen.

Tila: C140.4.2, Frami C
Osoite: Kampusranta 9C, 60320 Seinäjoki
Aukioloajat: ma-su 8-21.

  • Koneita: 6
  • Kuulokkeet
  • Piirtomahdollisuus touch-näytöllä

Mobiilitunnisteen tilaaminen ja aktivointi

1. Tee palvelupyyntö osoitteessa https://www.frami.fi/palvelupyynnot/

Täytä palvelupyyntölomake seuraavasti:

  •  Valitse luokka ”Mobiilitunnistetilaukset”.
  •  Kirjoita kuvaukseksi esim. ”Sähköisen tenttitilan käyttö”.
  •  Valitse rakennukseksi ”Frami C”.
  •  Kirjoita yritykseksi ”Tampereen yliopisto”.
  •  Täytä yhteystietosi. Huom.! Käytä Tuni-sähköpostiasi.
  •  Paina Lähetä-painiketta.

Kun mobiilitunniste on tilattu, sinulle tehdään Seinäjoen yliopistokeskuksen kulunvalvontajärjestelmään profiili, johon kirjataan seuraavat henkilötiedot: nimi, puhelinnumero, Tuni-sähköposti ja mobiilitunnisteen käyttöönottovuosi. Saat Tuni-sähköpostiisi ilmoituksen, kun mobiilitunnisteesi on luotu.

2. Aktivoi mobiilitunniste aktivointikoodin avulla

Aktivoi mobiilitunniste mahdollisimman pian, koska saamasi sähköpostin sisältämä aktivointikoodi on voimassa vain 5 vuorokautta. Ohjeet mobiilitunnisteen aktivointiin löydät saamastasi sähköpostista. Mobiilitunnisteen aktivointi ja käyttö vaatii, että lataat älypuhelimeesi mobiilitunnistautumisen sovelluksen.

Mobiilitunnisteen käyttö

Kun olet aktivoinut mobiilitunnisteen, sinulla on voimassa kulkuoikeus Seinäjoen yliopistokeskuksen EXAM-tilaan. Kulkuoikeus on voimassa kuluvan lukuvuoden loppuun asti. Seuraavan lukuvuoden alussa sinun on tilattava mobiilitunniste uudelleen, mikäli sinulla on vielä tarve käyttää kyseistä EXAM-tilaa sähköiseen tenttimiseen.

Kun käytät EXAM-tilaa Seinäjoen yliopistokeskuksessa, tulee sinun tunnistautua mobiilitunnisteen avulla, jotta saat tenttitilan oven auki. Kun olet saanut oven auki, jätä puhelimesi tilan sisäpuolella oleviin säilytyslokeroihin. Puhelin tulee jättää äänettömänä lukolliseen kaappiin. Jos vierailet Frami C-rakennuksen EXAM-tilassa ensimmäistä kertaa, suosittelemme testitentin suorittamista, jotta voit samalla testata mobiilitunnistetta etukäteen ennen varsinaista tenttiä.

 

Ongelmatilanteiden ohjeet

Otathan ongelmatilanteissa yhteyttä sähköpostitse osoitteeseen exam@tuni.fi. EXAM-tenteissä ei ole saatavilla reaaliaikaista tukea.

Jos mobiililaitteesi katoaa tai vaihtuu, tulee sinun ilmoittaa asiasta Frami C-rakennuksen kiinteistönhoidolle, jotta vanhan laitteen tiedot voidaan poistaa järjestelmästä. Tämän jälkeen saat tarvittaessa uuden mobiilitunnisteen uuteen mobiililaitteeseesi. Tee palvelupyyntö osoitteessa https://www.frami.fi/palvelupyynnot/ ja kerro tapahtuneesta.

Huom. Kulkuoikeutesi on voimassa vain kuluvan lukuvuoden loppuun asti. Jos kulkuoikeutesi on päättynyt, sinun on tilattava mobiilitunniste uudelleen, mikäli tarvitset sitä vielä jatkossa. Tee palvelupyyntö osoitteessa https://www.frami.fi/palvelupyynnot/ ja kerro, että haluat uusia mobiilitunnisteen.