Tentin kytkeminen toteutukseen

Tietoa Sisu-TUNI EXAM -integraatiosta

Tampereen yliopistossa toteutettu Sisu-TUNI EXAM -integraatio sisältää seuraavat: integraatio, joka hakee Sisusta toteutusten tiedot automaattisesti EXAMiin ja integraatio, joka vie automaattisesti arviointitiedot EXAMista Sisuun.

Uutiset integraation käyttöönotosta:

Toteutustietojen haku -integraation käyttöönotto 13.6.2022 (Intranet)

Arviontitietojen vienti -integraation käyttöönotto 12.10.2022 (Intranet)

Infotilaisuuden materiaalit:

Sisu-EXAM-integraatio 2.9.2022 (exam.tuni.fi)

 

EXAM-tentin kytkeminen toteutukseen

Tentaattorin on kytkettävä EXAM-tentti valitsemaansa toteutukseen tentin Perustiedot-sivulla. Perustapauksessa EXAM-tentille on oma arviointikohde (Tentti) ja toteutus (Tentti) Sisussa, mutta tämä ei ole kaikissa tapauksissa välttämätöntä. Tarvittaessa voit keskustella vaihtoehdoista toteutuksen hallintohenkilön kanssa.

Uuden tentin kytkeminen toteutukseen:

 1. Kirjaudu EXAM-järjestelmään Tuni-tunnuksella.
 2. Paina Uusi tentti -painiketta, jonka löydät Työpöytä-sivun oikeasta yläkulmasta.
 3. Valitse tentin tyyppi ja paina Luo uusi -painiketta.
 4. Käytä Opintojakson koodi -hakukenttää. Hae toteutusta opintojakson koodilla.
 5. Valitse vaihtoehdoista oikea toteutus.
 6. Tarkista Perustiedot-sivun muut asetukset.
 7. Lopuksi paina Tallenna-painiketta.

Vanhan EXAM-tentin kytkeminen uuteen toteutukseen:

 1. Kirjaudu EXAM-järjestelmään Tuni-tunnuksella.
 2. Etsi tentti Työpöytä-sivulta. Tentin tilasta riippuen tentti löytyy välilehdeltä Aktiiviset tentit, Arvioitavat tentit, Arkistoidut tentit tai Tenttiluonnokset.
 3. Suositus on, että tentistä tehdään kopio uutta toteutusta varten. Paina kopiointi-kuvaketta, joka löytyy tentin kohdalta oikeasta reunasta.
 4. Valitse tentin tyyppi.
 5. Käytä Opintojakson koodi -hakukenttää ja hae toteutusta opintojakson koodilla.
 6. Valitse vaihtoehdoista oikea toteutus.
 7. Tarkista Perustiedot-sivun muut asetukset.
 8. Lopuksi paina Tallenna-painiketta.

Huomioita

 • EXAM-järjestelmässä toteutuksen nimi muodostuu seuraavasti: ”opintojakson nimi, toteutuksen nimi toteutuksen käynnissäoloaika”. Tämän perusteella erotat toteutukset opintojaksoista, ja mahdollisista muista saman opintojakson toteutuksista.
 • Suositeltavaa on, että uudelle toteutukselle luodaan EXAM-järjestelmässä uusi tentti. Tentin kopiointi -toiminnolla voit käyttää jo olemassa olevaa tenttiä uuden tentin pohjana.
 • Jos tentti on jo julkaistu, mutta siihen ei vielä ole opiskelijoiden varauksia, voit vain vaihtaa vanhan toteutuksen uudeksi tentin Perustiedot-sivulla.
 • Perustapauksessa jokaiselle EXAM-tentille on Sisussa oma arviointikohde (Tentti) ja toteutus (Tentti), johon tentti kytketään EXAM-järjestelmässä.
 • EXAM-järjestelmästä löytyvät kaikki käynnissä olevat ja tulevaisuudessa alkavat toteutukset. Päättyneet toteutukset eivät löydy EXAM-järjestelmästä.
 • Tentin voi kytkeä EXAM-järjestelmässä vain yhteen toteutukseen, mutta toteutukseen voi sen sijaan olla kytkettynä useampia eri EXAM-tenttejä.
 • Jos haluat, että arviointitiedot siirtyvät automaattisesti Sisuun, valitse tentin suoritustyypiksi Kokonaissuoritus. Kokonaissuorituksella tarkoitetaan EXAMissa toteutuksen kokonaissuoritusta. Lisäksi tentillä on oltava sama arviointiasteikko, kuin arviointikohteella, jotta arviointitiedot siirtyvät automaattisesti Sisuun.

 

Kysymyksiä ja palautetta Sisu-TUNI EXAM -integraatioon liittyen voit lähettää osoitteeseen exam@tuni.fi.