❔ Opettajan ohjeet

Kirjaudu
Ohjeet
Tuki
Ohjelmistot
Tee testitentti
Tenttivierailu
Yhteistentti

Sähköinen näyttö tarkoittaa tietokoneella suoritettavaa näyttöä (tentti, kypsyysnäyte, viikkokoe yms.), joka suoritetaan valvotussa tenttitilassa. Sähköisen näytön tilassa opiskelija voi suorittaa haluamanaan ajankohtana, sähköisesti tietokoneella näytön, jonka opettaja on etukäteen käynyt tallentamassa järjestelmään.

Kirjaudu​​

Kirjaudu EXAMiin TUNI-tunnuksellasi: https://exam.tuni.fi (älä käytä vanhaa Internet Explorer -selainta tai Edgeä)

Kaikki käyttäjät kirjautuvat HAKA-kirjautumisen kautta:
Tampereen korkeakouluyhteisön käyttäjä: valitse organisaatioksi ”Tampereen korkeakoulut” (Tampere Universities)

Uusille henkilökunnan käyttäjille annetaan automaattisesti opiskelijan ja tentaattorin käyttäjäroolit ensimmäisen kirjautumisen yhteydessä.

TUNI EXAM -pikaopas

Tutustu TUNI EXAM -pikaoppaaseen huolella. Pikaopaassa käsitellään muun muassa seuraavat asiat: arviointikohteen ja toteutuksen luominen sähköiselle näytölle, sähköisen näytön luominen, julkaisu ja arviointi sekä EXAM-suorituksien kirjaus Sisuun.

Muut ohjeet

Sähköisten näyttöjen järjestäminen kevätlukukaudella 2021

Sähköinen tenttiminen Tampereen korkeakouluyhteisössä

EXAM-järjestelmän käyttöohjeet opettajalle (Eduuni-wiki)

Kypsyysnäyte- ja kielentarkastusprosessi sähköisissä kypsyysnäytteissä

EXAM-webinaarit

Tuki

Käytännön asiat: tenttipalvelut.tau@tuni.fi

Tekniset ongelmat: it-helpdesk@tuni.fi

Ohjelmistot

Katso EXAM-koneilla käytettävissä olevat ohjelmistot.

Tee testitentti

EXAMin käyttöä voi harjoitella luomalla uuden tentin ja lisäämällä tenttiin kysymyksiä. Tentin voi kiinnittää mihin tahansa opintojaksoon. Erityisiä testiopintojaksojen koodeja ovat TES-1 ja TES-2. Tentti ei näy kenellekään, jos et julkaise tenttiä.

Myös opettaja voi tutustua EXAMiin opiskelijan näkökulmasta ja käydä tekemässä testitentin. Jos sinulla ei ole opiskelijan oikeuksia EXAMiin, ota  yhteyttä IT Helpdeskiin (it-helpdesk@tuni.fi)

Tenttivierailu

Tenttivierailu tarkoittaa sitä, että opiskelija suorittaa oman korkeakoulun opintojakson tentin jonkun toisen korkeakoulun EXAM-tenttitilassa. Lue lisää tenttivierailusta.

Yhteistentti

Yhteistentillä tarkoitetaan tenttiä, jossa joko tentaattoreita tai opiskelijoita osallistuu tentin tekoon tai suorittamiseen useammasta EXAM-korkeakoulusta oman organisaation EXAM- järjestelmän kautta Yhteiskäyttöisyyttä hyödyntäen. Lue lisää yhteistentistä.