Aika: 9.4.2019, klo 9-11.30
Paikka: PinniB Minerva aulabuffet
Korkeakouluhenkilökunnalle suunnatussa tilaisuudessa nostamme keskusteluun, miten tutkimusta ja tietoa voidaan kiinnittää osaksi sote-palvelujen kehittämistä. Tilaisuuden tulee avaamaan tutkimuksen vararehtori Juha Teperi. Keskustelussa etsimme näkökulmia sille, mikä on korkeakouluyhteisön rooli sote-kehittämisessä ja miten tätä roolia voitaisiin vahvistaa. Keskitymme erityisesti siihen, millaisilla tavoilla sote-kentässä toimivien tutkijoiden, yritysten, kolmannen ja julkisen sektorin ammattilaisten ja asiantuntijoiden yhteistyötä ja vuorovaikutusta sote-palveluiden kehittämisessä voidaan lisätä ja miten korkeakoulujen tutkimusta ja osaamista voidaan tuoda osaksi sote-kehittämistä käytännön kokeilutoiminnan kautta:
- Millainen rooli tutkimuksella on, voisi tai pitäisi olla osana sosiaali- ja terveyspalveluiden kehittämistä?
- Miten tutkimustieto on tähän asti tuotu osaksi sote-alan kehittämistoimintaa ja miten tätä voitaisiin jatkossa kehittää?
- Mitkä ovat tarkoituksenmukaisimpia tapoja tutkimukselle ja tutkijoille antaa syötteitä käytännön kehittämistyöhön?
- Millaisia vuorovaikutuksen tapoja tai rakenteita tarvittaisiin, jotta tutkimustietoa voitaisiin viedä systemaattisemmin sote-kehittämisen käyttöön?
Työpajan tavoitteena on (1) kartoittaa keinoja ja väyliä tutkimustiedon kiinnittämiselle käytännön kehittämistyöhön ja (2) luoda muotoja tutkijoiden ja laajasti kentän toimijoiden vuorovaikutukselle ja yhteistyölle.
OHJELMA
9:00 – 9:15: Tilaisuuden avaus
Juha Teperi, vararehtori, tutkimus
9:15 – 9:30: Kampusperustaista osaamisen kehittämistä sote-palveluissa
Nadja Nordling, projektikoordinaattori Kampus-sote -hanke
9:30 – 11.00 Tutkimuksen ja tiedon rooli sote-kehittämisessä
Yhteiskehittämistyöpaja: työpajan materiaalit
11.00 – 11.30 Yhteenveto ja miten jatketaan: kohti ratkaisuja