TAUSTAA

Toimitusharjoittelu on pakollinen osa kandidaatin tutkinnon opintoja toisen opiskeluvuoden jälkeen journalistiikan pääaineopiskelijoille. Maisteritutkintoon erillisvalinnassa journalistiikkaan valituille harjoittelu voidaan määritellä pakolliseksi täydentäväksi opinnoksi, ja harjoittelu suoritetaan ensimmäisen opiskeluvuoden jälkeen. Opiskelijat työskentelevät valtakunnallisten, maakunnallisten tai paikallisten sanomalehtien, radioiden toimituksissa neljän kuukauden ajan harjoittelemassa journalistin tai kuvajournalistin ammattia.

Harjoittelu voi olla joko

  • ohjattua harjoittelua, jolloin opiskelija työskentelee harjoittelujärjestelmässä mukana olevassa toimituksessa, tai
  • vapaata harjoittelua, jolloin opiskelija hankkii harjoittelupaikan itse. Vapaasta harjoittelusta kirjoitetaan raportti samalla tavalla kuin ohjatustakin harjoittelusta.

Harjoittelujärjestelmään pääsevät opiskelijat, joilla on työkokemusta journalistisesta työstä 0–3 kuukautta. Jos opiskelija on työssä toimituksessa ensimmäisen ja toisen opiskeluvuoden välisen kesän eli hänelle on kertynyt on työkokemusta yli kolme kuukautta, hänelle suositellaan hakeutumista tavalliseksi kesätoimittajaksi. Jos työkokemus jää vajaaksi harjoitteluun vaadituista neljästä kuukaudesta, opiskelijaa suositellaan täydentämään puuttuva harjoittelukuukausi kesätoimittajana. Harjoittelusta yksikössä vastaava opettaja hyväksyy vapaan harjoittelun paikat ennen raportin kirjoittamista.

Mikäli opiskelijalla on työkokemusta paikallislehdissä tai päivälehdissä ennen opiskeluaikaa vähintään kuuden kuukauden verran, opiskelijan kannattaa ottaa yhteys harjoittelusta vastaavaan opettajaan.

Kommentit

Vastaa

Käsitellään kommentteja...

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *