TAUSTAA

Toimitusharjoittelu on pakollinen osa kandidaatin tutkinnon opintoja toisen opiskeluvuoden jälkeen journalistiikan pääaineopiskelijoille. Opiskelijat työskentelevät valtakunnallisten, maakunnallisten tai paikallisten sanomalehtien, radioiden toimituksissa 16 viikon ajan harjoittelemassa journalistin tai kuvajournalistin ammattia.

Harjoittelu voi olla joko

  • ohjattua harjoittelua, jolloin opiskelija työskentelee harjoittelujärjestelmässä mukana olevassa toimituksessa, tai
  • vapaata harjoittelua, jolloin opiskelija hankkii harjoittelupaikan itse. Vapaasta harjoittelusta kirjoitetaan raportti samalla tavalla kuin ohjatustakin harjoittelusta.

Harjoittelujärjestelmään pääsevät opiskelijat, joilla on työkokemusta journalistisesta työstä 0–3 kuukautta. Jos opiskelija on työssä toimituksessa ensimmäisen ja toisen opiskeluvuoden välisen kesän eli hänelle on kertynyt on työkokemusta yli kolme kuukautta, hänelle suositellaan hakeutumista tavalliseksi kesätoimittajaksi. Jos työkokemus jää vajaaksi harjoitteluun vaadituista 16 viikosta, opiskelijaa suositellaan täydentämään puuttuva ajanjakso kesätoimittajana tai freelance-työllä. Harjoittelusta yksikössä vastaava opettaja hyväksyy vapaan harjoittelun paikat ennen raportin kirjoittamista.

Mikäli opiskelijalla on työkokemusta paikallislehdissä tai päivälehdissä ennen opiskeluaikaa vähintään 16 viikon verran, opiskelijan kannattaa ottaa yhteys harjoittelusta vastaavaan opettajaan.

Kommentit

Vastaa

Käsitellään kommentteja...

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *