Harjoitteluohjauspäivä 2023

Mitä on työssäoppiminen ja miten sitä voi edistää?

Miten saada toimitus- tai kuvaajaharjoittelusta kaikki irti?

Miten harjoittelu vaikuttaa tulevaan työuraan?

Tampereen yliopiston ja Jyväskylän ylipiston journalistiikan oppiaineet järjestävät harjoitteluun meneville opiskelijoille ja harjoittelujärjestelmässä mukana oleville toimituksille harjoitteluohjauspäivän maanantaina 17.4.2023 kello 9–13 virtuaalisesti. Koulutuspäivä tarjoaa osallistujille eväitä harjoittelijan työssäoppimiseen sekä toimitustyön ohjaamiseen ja palautteenantoon.

Alustava ohjelma

Aamupäivä klo 9.00–11.30

Paikka: virtuaalinen kokoushuone Zoomissa (linkki ilmoitetaan sähköpostitse)

Kokoushuone on auki kello 8.50 alkaen, tervetuloa testaamaan yhteyttä ja kahvittelemaan yhdessä!

Klo 9.00–9.10
Yliopistonopettaja, harjoitteluvastaava Elias Lahtinen ja yliopistonopettaja, harjoitteluvastaava Panu Uotila: Avaussanat. Tilannekatsaus harjoitteluhakuihin.

Klo 9.10–9.50
Työelämäprofessori Johanna Vehkoon puheenvuoro: Mitä journalistin pitää osata (ettei häviä tekoälylle)
Aikaa myös keskustelulle.

Klo 9.55–10.35
Harjoitteluohjaajan puheenvuoro: Salla Salmela/STT, tuottaja (24h-toimitus) Millainen on hyvä ohjaaja? Millainen on hyvä ohjattava?
Aikaa myös keskustelulle.

Klo 10.40–11.30
Kesän 2022 harjoittelijoiden kokemuksia: Aalto Puutio (Yle Kuvatoimitus), Hanna Havusto (Alma Talent), Kaisa Kaarna (Etelä-Suomen Sanomat) ja Iida Niskanen (Laukaa-Konnevesi).
Kommenttipuheenvuoro: Jyväskylän yliopiston harjoitteluvastaava, yliopistonopettaja Panu Uotila.

Klo 11.30–12.15
Lounastauko
Mahdollisuus harjoitteluohjaajien ja harjoittelijoiden virtuaaliseen lounastapaamiseen. Harjoittelija ja ohjaaja päättävät yhteydenpitovälineestä keskenään.

Työpaja ohjaajille:
Klo 12.15–13.00
Paikka: kokoushuoneen linkki ilmoitetaan ohjaajille
Työpajassa keskitytään harjoittelua koskeviin käytännön kysymyksiin ja jaetaan kokemuksia harjoittelijoiden työn ohjaamisesta Panu Uotilan ja Elias Lahtisen johdolla. Keskusteluun voivat osallistua ne ohjaajat, jotka ovat olleet mukana aamupäivän tilaisuudessa.

Tietoisku opiskelijoille:
Klo 12.15–13.00
Paikka: kokoushuoneen linkki ilmoitetaan opiskelijoille
Suomen Journalistiliiton työehtoneuvoja, juristi Tuomas Aalto: Päivitä työehtotietoutesi! Tietopaketti palkkauksesta ja muista TES-asioista harjoittelijoille.

Ilmoittautuminen

Toimituksen edustaja, ilmoittaudu harjoitteluohjauspäivään lähettämällä sähköpostia Elias Lahtiselle (elias.lahtinen@tuni.fi) 11.4.2023 mennessä.

Päivä on pakollinen kaikille harjoittelujärjestelmän kautta harjoitteluun meneville opiskelijoille. Harjoittelujärjestelmässä olevien opiskelijoiden ei tarvitse erikseen ilmoittautua.

Lämpimästi tervetuloa!