Harjoitteluohjauspäivä 2021

Mitä on työssäoppiminen ja miten sitä voi edistää?

Miten saada toimitus- tai kuvaajaharjoittelusta kaikki irti?

Miten harjoittelu vaikuttaa tulevaan työuraan?

Tampereen yliopiston ja Jyväskylän ylipiston journalistiikan oppiaineet järjestävät harjoitteluun meneville opiskelijoille ja harjoittelujärjestelmässä mukana oleville toimituksille harjoitteluohjauspäivän 19.4.2021 kello 9–13 virtuaalisesti. Koulutuspäivä tarjoaa osallistujille eväitä harjoittelijan työssäoppimiseen sekä toimitustyön ohjaamiseen ja palautteenantoon.

Alustava ohjelma

Aamupäivä klo 9.00–11.30

Paikka: virtuaalinen kokoushuone Zoomissa (linkki ilmoitetaan sähköpostitse)

Kokoushuone on auki kello 8.45 alkaen, tervetuloa testaamaan yhteyttä ja kahvittelemaan yhdessä!

Klo 9.00–9.15
Yliopistonlehtori, harjoitteluvastaava Kari Koljonen ja yliopistonopettaja, harjoitteluvastaava Panu Uotila: Avaussanat. Tilannekatsaus harjoitteluhakuihin.

Klo 9.15–9.45
Työelämäprofessori Reetta Räty: Työ ei ole mystisen salaperäistä, se on ihan tavallisille ihmisille.

Klo 9.45–10.45
Toimituspäällikkö Jari Saario: Harjoittelu Alma Talentissa
Uutispäällikkö Anna Juvonen: Johtaminen ja vuorovaikutus Kauppalehdessä ja muissa Alma Talentin lehdissä

Yliopistonopettaja Panu Uotila: Millainen on hyvä ohjaaja? Entä ohjattava? Huomioita harjoitteluraporteista ja työssäoppimisen tutkimuksesta.

Klo 10.45–11.30
Kesän 2020 harjoittelijoiden kokemuksia: Sini Lukka (Aamulehti), Jutta Sibakov (Alma Talent), Roosa Niskanen (Yle Draama/Demi) ja Netta Huura (Länsi-Uusimaa).

Kommenttipuheenvuoro: Tampereen yliopiston harjoitteluvastaava, yliopistonlehtori Kari Koljonen.

Klo 11.30–12.15
Lounastauko
Mahdollisuus harjoitteluohjaajien ja harjoittelijoiden virtuaaliseen lounastapaamiseen. Harjoittelija ja ohjaaja päättävät yhteydenpitovälineestä keskenään.

Työpaja ohjaajille:
Klo 12.15–13.00
Paikka: kokoushuoneen linkki ilmoitetaan ohjaajille
Työpajassa keskitytään harjoittelua koskeviin käytännön kysymyksiin ja jaetaan kokemuksia harjoittelijoiden työn ohjaamisesta Panu Uotilan ja Kari Koljosen johdolla. Keskusteluun voivat osallistua ne ohjaajat, jotka ovat olleet mukana aamupäivän tilaisuudessa.

Tietoisku opiskelijoille:
Klo 12.15–13.00
Paikka: kokoushuoneen linkki ilmoitetaan opiskelijoille
Suomen Journalistiliiton juristi Tytti Oras: Päivitä työehtotietoutesi! Tietopaketti palkkauksesta ja muista TES-asioista harjoittelijoille.

Ilmoittautuminen

Toimituksen edustaja, ilmoittaudu harjoitteluohjauspäivään lähettämällä sähköpostia Kari Koljoselle (kari.koljonen@tuni.fi) 15.4.2021 mennessä.

Päivä on pakollinen kaikille harjoittelujärjestelmän kautta harjoitteluun meneville opiskelijoille. Harjoittelujärjestelmässä olevien opiskelijoiden ei tarvitse erikseen ilmoittautua.

Lämpimästi tervetuloa!