Harjoitteluohjauspäivä

Mitä on työssäoppiminen ja miten sitä voi edistää?

Miten saada toimitus- tai lehtikuvaharjoittelusta kaikki irti?

Miten harjoittelu vaikuttaa tulevaan työuraan?

Tampereen yliopiston toimittajakoulutus järjestää jälleen harjoitteluun meneville opiskelijoille ja harjoittelujärjestelmässä mukana oleville toimituksille harjoitteluohjauspäivän 23.4.2020 kello 9–14 virtuaalisesti. Koulutuspäivä tarjoaa osallistujille eväitä harjoittelijan työssäoppimiseen sekä toimitustyön ohjaamiseen ja palautteenantoon.

Harjoitteluohjauspäivä pidetään tänä vuonna Tampereen yliopiston ja Jyväskylän yliopiston journalistiikan oppiaineen yhteisenä.

Alustava ohjelma

Aamupäivä klo 9:30–12
Paikka: virtuaalinen kokoushuone (linkki ilmoitetaan sähköpostitse)

Kokoushuone on auki kello 9:00 alkaen, tervetuloa testaamaan yhteyttä ja kahvittelemaan yhdessä!

Klo 9.30–
Yliopisto-opettaja, harjoitteluvastaava Maarit Jaakkola: Avaussanat. Tilannekatsaus harjoitteluhakuihin ja kesän 2020 harjoitteluraportin kirjoitusohjeistuksen julkistaminen.

Klo 9.45–10.15
Vierailijaprofessori Olli Seuri: Mitä taitoja tulevaisuuden työelämässä pitää osata?

Klo 10.15–11.15
Päätoimittaja Mari Karsikas, Trendi & Lily: A-lehtien uusi perehdytysohjelma – havaintoja uusien toimittajien ohjaamisesta ja työssäoppimisesta.

Yliopisto-opettaja Maarit Jaakkola: Millainen on hyvä ohjaaja? Entä ohjattava? Huomioita harjoitteluraporteista ja työssäoppimisen tutkimuksesta.

Klo 11.15–11.45
Kesän 2019 harjoittelijoiden kokemuksia: Elli Suutari (Aamulehti), Anni Tuominen (Hämeen Sanomat) ja Iina Thomsson (Yle Pohjanmaa).

Kommenttipuheenvuoro: Jyväskylän yliopiston harjoitteluvastaava, yliopistonopettaja Panu Uotila.

Klo 11.45–
Lounastauko
Mahdollisuus harjoitteluohjaajien ja harjoittelijoiden virtuaaliseen lounastapaamiseen. Harjoittelija ja ohjaaja päättävät yhteydenpitovälineestä keskenään. Mahdollisuus myös tavata kahden kesken virtuaalisessa kokoushuoneessa.

Iltapäivä klo 13–14

Työpaja ohjaajille:
Klo 13.15–14.00
Paikka: kokoushuoneen linkki ilmoitetaan ohjaajille
Työpajassa keskitytään harjoittelua koskeviin käytännön kysymyksiin ja jaetaan kokemuksia harjoittelijoiden työn ohjaamisesta Maarit Jaakkolan johdolla. Keskusteluun voivat osallistua ne ohjaajat, jotka ovat osallistuneet aamupäivän tilaisuuteen.

Tietoisku opiskelijoille:
Klo 13.15–14.00
Paikka: kokoushuoneen linkki ilmoitetaan opiskelijoille
Suomen Journalistiliiton työehtoasiamies Terhi Tarvainen: Päivitä työehtotietoutesi! Tietopaketti palkkauksesta ja muista TES-asioista harjoittelijoille.

Ilmoittautuminen

Toimituksen edustaja, ilmoittaudu harjoitteluohjauspäivään lähettämällä sähköpostia Maarit Jaakkolalle (maarit.jaakkola@tuni.fi) 17.4.2020 mennessä.

Päivä on pakollinen kaikille harjoittelujärjestelmän kautta harjoitteluun meneville opiskelijoille. Harjoittelujärjestelmässä olevien opiskelijoiden ei tarvitse erikseen ilmoittautua.

Lämpimästi tervetuloa!