OHJEITA TOIMITUKSELLE

Tampereen yliopiston journalistiikan opiskelijoita voi saada tuettuun ja palkalliseen työharjoitteluun. Opiskelijoiden haku tapahtuu harjoittelujärjestelmän kautta ja työtehtävien on oltava journalistisia. Harjoittelun kesto on noin neljä kuukautta, ja työnantajalle maksetaan tukea 1365 euroa neljän kuukauden jaksosta (jos jakso on lyhyempi, tuki on vastaavasti pienempi). Opiskelija saa harjoittelusta opintosuorituksen.

Harjoittelutukea työnharjoitteluunsa voivat saada vain ne opiskelijat, joilla harjoittelu on opinnoissa pakollisena. Viestinnän monitieteiseen kandidaattiohjelmaan kuuluvassa journalistiikan opintosuunnassa harjoittelu suoritetaan osana pakollista opintojaksoa VIM.JO.250 Journalismi ammattina.

Tämä sivusto liittyy journalistiikan opiskelijoiden (ml. kuvajournalistit) tuettuun palkalliseen harjoitteluun. Tampereen yliopiston journalistiopiskelijoita ei ole mahdollista saada tuettuun harjoitteluun muuta kautta kuin sitoutumalla harjoittelujärjestelmän ehtoihin.

Harjoittelujärjestelmä on keskitetysti koordinoitu paikkahakukäytäntö. Yliopiston toimittajakoulutus valitsee vuosittain harjoittelupaikan tarjoajat, jotka sitoutuvat tiettyihin ehtoihin. Harjoittelupaikkoja hakee vuosittain noin 40 opiskelijaa. Toimitusharjoittelusta vastaavat toimitusharjoittelun koordinaattorit.

Harjoittelujärjestelmän koordinoiman toimitusharjoittelun tarkoituksena on tarjota opiskelijalle ensimmäinen kosketus työelämään. Harjoittelu ei ole sijaisuus. Lue tästä, miten päästä mukaan journalistiikan oppiaineen harjoittelujärjestelmään.

Kommentit

Vastaa

Käsitellään kommentteja...

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *