Tavoite 2: Ei nälkää

Tavoite 2: Ei nälkää

Tavoitteen tarkoitus - Poistaa nälkä, saavuttaa ruokaturva, parantaa ravitsemusta ja edistää kestävää maataloutta

Tampereen yliopistossa tutkitaan, millaisilla innovaatioilla ruokahävikki vähenee

Tampereen yliopiston johtamisen ja talouden tiedekunnassa toimiva ruokahävikin ja kiertotalouden tutkimusryhmä Wastebusters on mukana vuonna 2020 käynnistyneessä kansainvälisessä LOWINFOOD-hankkeessa. Hankkeen tavoitteena on kehittää hävikkiä vähentäviä toimia yhteistyössä ruokaketjun eri toimijoiden kanssa testaamalla erilaisia innovaatioita hedelmien ja kasvisten sekä leipomo- ja kalatuotteiden arvoketjuissa sekä ruoan kulutuksessa kotona ja kodin ulkopuolella.

Nelivuotinen hanke kuuluu EU:n rahoittamaan Horizon 2020-tutkimusohjelmaan. Hankkeessa on mukana yhteensä 27 organisaatiota 12 eri Euroopan maasta.

LOWINFOOD-hanke edistää myös seuraavia kestävän kehityksen tavoitteita: 12.

Tutustu LOWINFOOD-hankkeeseen.

 

Terveys ja ympäristö -kurssi kansanterveystieteen opiskelijoille

Kansanterveystieteen opinnoissa on tarjolla Terveys ja ympäristö -kurssi, jossa syvennytään ympäristön ja ympäristöongelmien terveydellisiin vaikutuksiin. Kurssilla tutustutaan esimerkiksi planetaarisen hyvinvoinnin konseptiin sekä kestävään ruokajärjestelmään. Kurssin jälkeen opiskelija ymmärtää muun muassa millä tavoin ympäristö vaikuttaa terveyteen ja millaisilla poliittisilla päätöksillä ja strategioilla ympäristön muutosta voidaan estää.  

Terveys ja ympäristö -kurssi edistää myös seuraavia kestävän kehityksen tavoitteita: 3, 6, 7, 10, 11, 12, 13, 16, 17.

Tutustu Terveys ja ympäristö -kurssiin